ریشهیابی تهدیدات و علل مرگهای اخیر مادر باردار در بیمارستان شریعتی
با حضور تعدادی از اعضای کمیته دانشگاهی مورتالیتی مادر باردار در کمیته بیمارستانی شریعتی در خصوص علل مرگهای اخیر در این حوزه تبادلنظر شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، سه شنبه 15 مهر 99 با حضور دکتر اشرف آل یاسین مدیر گروه زنان دانشگاه، دکتر فهیمه قطبی زاده مشاور معاون درمان، دکتر اشرف معینی متخصص زنان و دکتر علیرضا سلیمی نیا متخصص بیهوشی و الهه خالو نظری مسئول گروه مامایی و مژگان اکبری کارشناس مادران به نمایندگی از معاونت درمان دانشگاه در جمع اعضای کمیته بیمارستانی مورتالیتی مادر باردار بیمارستان شریعتی علل دو مورد مرگ مادر باردار پرخطر در این مرکز ریشهیابی شد.
دکتر قطبی زاده در این جلسه با اشاره به تجربه ناکافی تیمهای درمانی در ابتدای بحران کرونا گفت: مسلماً تداخل و عدم هماهنگی بین گروههای مختلف درمانی منجر به افزایش مرگومیر در مادران باردار میشود و باید این چالش را با جلسات هماهنگی بهویژه در خصوص مادر باردار پرخطر مدیریت کرد.
دکتر لاله اسلامیان مسئول کمیته مورتالیتی مادر باردار بیمارستان شریعتی ضمن ارائه گزارشی از اقدامات انجامشده در درمان بیماران موردنظر در این مرکز گفت: در ابتدای بحران کرونا متأسفانه به دلیل عدم تجربه کافی و ناشناخته بودن ویروس حفظ جان مادران باردار مبتلا به کووید و نوزادانشان چالش سختی برای تیمهای درمانی مربوطه بود و البته هنوز هم به دلیل عدم دارو و درمان قطعی این نگرانیها ادامه دارد. ولی آنچه بهطورقطع میدانیم این است که هر اقدامی درمانی در این بیماران باید در زمان مناسبش صورت گیرد.
دکتر آل یاسین بر ارائه مراقبتهای لازم مادر باردار تا 6 هفته پس از زایمان در سرویس زنان تأکید کرد و افزود: ثبت اطلاعات مادران باردار و پیگیری فرآیند درمانشان از سوی کارشناسان مربوطه مراکز درمانی الزامی و در کاهش مورتالیتی آنان بسیار کمککننده است.
وی همچنین نظارت بر نحوه تجویز آنتیبیوتیک در مادران باردار پرخطر را امری ضروری خواند و گفت: همه مراکزی که بخش ارجاعی زنان و زایمان هستند باید بهمحض مواجهه با مادر باردار پرخطر و یا مبتلابه کرونا تا 24 ساعت جلسه فوری با حضور اساتید مربوطه تشکیل و نسبت به فرآیند درمان بیمار تبادلنظر کنند.
ارسال نظر