معاونت درمان

معاونت درمان

دانشگاه علوم پزشکی تهران

19 شهریور 1403 دوشنبه
  • تاریخ انتشار : 1402/01/31 - 16:29
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 174
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

مصاحبه معاون درمان دانشگاه درخصوص تجهیزات پزشکی

دکتر ناطقی: برای ارتقای کیفی ارائه خدمات تشخیصی و درمانی، اقدامات شایانی در راستای خرید، نگهداشت و به کارگیری تجهیزات پزشکی انجام شده است.

دکتر سعید ناطقی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان این موضوع که تجهیز بیمارستان های جدیدالاحداث دانشگاه علوم پزشکی تهران از طریق نیروهای بیمارستانی و ستادی دانشگاه صورت پذیرفته است، اظهار داشت: در راستای ارتقای کیفی ارائه خدمات تشخیصی و درمانی، اقدامات شایانی در راستای خرید، نگهداشت و بکارگیری تجهیزات پزشکی انجام شده است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، وی گفت: از آن جمله می توان به اجرای پروژه ارزیابی بهره وری تجهیزات پزشکی اشاره کرد. در این طرح میزان کارایی و بهره برداری از تجهیزات پزشکی خصوصا تجهیزات سرمایه ای سنگین در سطح دانشگاه سنجیده شده و با مقدار میانگین مقایسه می شود؛ به این ترتیب با ارائه راهکارهای لازم و پیاده سازی اقدامات اصلاحی سطح بهره برداری از تجهیزات ارتقا پیدا می کند که اجرای این طرح در دو سال گذشته کمک چشمگیری به افزایش بکارگیری از ظرفیت های دستگاه های سرمایه ای در سطح دانشگاه کرده است. علاوه بر این با برگزاری جلسات استانداردسازی تجهیزات پزشکی در دانشگاه، فهرست جامعی از استانداردهای بخش ها به تفکیک بخش و بر اساس سطوح ارائه خدمت آماده شده که بصورت استانداردی جامع قابل استفاده برای همه دانشگاه ها و مراکز درمانی کشور است.
وی افزود: یکی از دیگر برنامه های معاونت درمان دانشگاه تعیین تکلیف تجهیزات غیرفعال و اجرای طرح بازچرخانی برای تجهیزات موجود در مراکز است که موجب کاهش هزینه های خرید و بکارگیری پتانسیل های موجود می باشد. این طرح با شناسایی تجهیزات اسقاط و مازاد و همکاری با شرکت های دارای مجوز بازچرخانی در سطح دانشگاه انجام و تاکنون فاز اول آن اجرایی شده است.
یکی از دیگر برنامه های معاونت درمان هوشمند سازی مصرف اکسیژن و نظارت سیستماتیک بر دستگاه های اکسیژن ساز است که با اجرای آن امکان صرفه جویی چشمگیری در مصرف اکسیژن مقدور خواهد بود.

نقش هیئت امنای صرفه جویی ارزی در تامین تجهیزات پزشکی
دکتر سعید ناطقی، بر لزوم ارتقای تعاملات و همکاری بیش از پیش دانشگاه های علوم پزشکی با هیئت امنای صرفه جویی ارزی در راستای انتقال تجربیات و تقویت کارشناسی های فنی در امر خرید و تامین تجهیزات تاکید کرد.
وی در خصوص نحوه خرید و تامین تجهیزات در دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: تامین تجهیزات پزشکی برای مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران عمدتا از طریق هیئت امنای صرفه جویی ارزی و پس از نیازسنجی و صدور حواله های معاونت درمان وزارت متبوع صورت می پذیرد و هیئت امنا با دارا بودن بدنه کارشناسی قوی و ساختار منسجم در حوزه کارشناسی های فنی، برگزاری مناقصات و امور مالی و بازرگانی مرجعی قابل اعتماد برای همه دانشگاه ها، از جمله دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان دانشگاه مادر و قدیمی ترین دانشگاه علوم پزشکی در سطح کشور می باشد.
ایشان ضمن بیان این موضوع به نقش حیاتی تجهیزات و تامین آن از طریق هیئت امنا در زمان بحران کووید و همکاری موثر دانشگاه تهران در آن بازه زمانی با این نهاد اشاره کرد.
وی خاطر نشان کرد: تامین تجهیزات پزشکی توسط هیئت امنا و به ویژه تجهیزات و قطعاتی که ورود آنها از طریق شرکت های خصوصی در برگیرنده پاره های موانع و پیچیدگی ها می باشد، موجب تسهیل در ارائه خدمت به بیماران شده و نقش چشمگیری در کاهش هزینه های مالی و نیز صرفه جویی در زمان ایفا می کند.
دکتر ناطقی با بیان اینکه در کنار تامین از طریق هیئت امنا بخشی از خریدهای تجهیزاتی دانشگاه از طریق خرید مستقیم از شرکت ها و با انجام کارشناسی توسط مهندسان پزشکی دانشگاه صورت می گیرد، بر گسترده شدن سبد کالایی هیئت امنا برای تامین طیف گسترده تری از تجهیزات خصوصا اقلام با ارزبری بالا و همچنین قطعات اساسی دستگاه های سرمایه ای نظیر پروب ها، تیوب، شفت ها و ... تاکید کرد. ایشان همچنین در ادامه بر لزوم همکاری دوجانبه میان بدنه کارشناسی دانشگاه های علوم پزشکی و همکاران هیئت امنای صرفه جویی ارزی در کارشناسی های فنی تاکید و تشکیل کارگروه های تخصصی در راستای بررسی و تعیین دقیق مشخصه های فنی متناسب با سطح مراکز و نیازهای واقعی آنها را گامی در راستای ارتقای نیازسنجی و سازماندهی بهینه تخصیص تجهیزات دانست.
ایشان با بیان اینکه تبادل تجربیات و بررسی سابقه کاربری تجهیزات در مراکز درمانی می تواند به ارتقای کیفی کالاهای خریداری شده کمک شایانی نماید، بر ایجاد سازوکاری موثر و زنجیره نظارتی در مراکز برای ارزیابی عملکرد کیفی تجهیزات و بهبود کیفیت کالاهای تولید داخل تاکید کرد.
وی یادآور شد طی سالهای گذشته با توجه به راه اندازی پروژه های بزرگ بیمارستانی جدیدالاحداث در دانشگاه علوم پزشکی تهران نظیر ساختمان مهدی کلینیک واقع در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، بیمارستان کودکان حکیم، بیمارستان رازی و .... و همچنین بخش های درمانی متعدد، حجم زیادی از تجهیزات از طریق هیئت به دانشگاه علوم پزشکی تهران اختصاص یافته که سهم بزرگی در ارائه خدمات با کیفیت بالا به بیماران و مراجعین داشته است.

  • گروه خبری : اخبار مدیریت امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی,اخبار معاونت درمان
  • کد خبر : 238631
فائزه  فهیمی
تهیه کننده

فائزه فهیمی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *