برگزاری جلسه کمیته اقتصاد درمان، دارو و تجهیزات پزشکی با حضور رئیس دانشگاه
با حضور دکتر عباسعلی کریمی و اعضای کمیته دانشگاهی اقتصاد درمان، دارو و تجهیزات پزشکی در خصوص یکپارچهسازی فرآیند درخواست محلول گاواژ بیمارستانی، نحوه تأمین اقلام مصرفی و سرمایهای در اعمال جراحی لاپاراسکوپی و راهکارهای توسعه صنعت گردشگری سلامت در دانشگاه علوم پزشکی تهران تبادلنظر و تصمیمگیری شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، نخستین جلسه کمیته اقتصاد درمان، دارو و تجهیزات پزشکی در سال جاری، با حضور دکتر عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه و سایر اعضا دوشنبه 12 آبان 1399 به دبیری معاون درمان دانشگاه و میزبانی ستاد معاونت درمان در سالن حکیم ساختمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
توضیح اینکه در این جلسه در خصوص یکپارچهسازی فرآیند درخواست محلول گاواژ بیمارستانی، نحوه تأمین اقلام مصرفی و سرمایهای در اعمال جراحی لاپاراسکوپی و راهکارهای توسعه صنعت گردشگری سلامت در دانشگاه علوم پزشکی تهران تبادلنظر و تصمیمگیری و مصوبات نهایی آن پس از تائید رئیس دانشگاه، از سوی معاونت درمان برای اجرا به بیمارستانها ابلاغ خواهد شد.
توسعه صنعت گردشگری سلامت، ضرورت امروز دانشگاه و کشور است
معاون درمان دانشگاه و دبیر کمیته اقتصاد درمان، دارو و تجهیزات پزشکی با اشاره به نقشه راه توسعه گردشگری سلامت تا سال 1404 و رتبه دهم دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه گردشگری سلامت کشور، بر اساس سامانه آواب وزارت بهداشت گفت: توسعه صنعت گردشگری سلامت ضرورت امروز دانشگاه و کشور است. البته با توجه به شرایط پاندمی کووید 19 برنامه های توسعه IPD در کشور چندی است که معلق مانده ولی با توجه به اهمیت آن در ارزآوری و کمک به درآمدزایی بیمارستان ها نیاز است برای آینده این حوزه از هماکنون پیش بینی ها و تصمیمسازی های لازم صورت گیرد. در عین حال پیشگیری از اختلال در ارائه خدمات به بیماران داخلی و پرداخت حقالزحمه مناسب به پزشکان و کادر درمانی در بحث گردشگری سلامت از مهمترین دغدغههای حوزه درمان دانشگاه است.
مدیر مالی دانشگاه، استفاده از خدمات شرکتهای تسهیلگر در جذب بیماران خارجی را برای توسعه این صنعت در دانشگاه بسیار مؤثر خواند و افزود: مشکل امروز ما برای ادامه مسیر ایجاد ساختار درست در تبلیغات و معرفی بیشتر دانشگاه و حمایت گردشگر سلامت از بدو ورود به بیمارستان تا زمان ترخیص و پیگیریهای درمان پس از آن است. باید تلاش کنیم در قراردادهایمان با شرکتهای تسهیل گر به دغدغههای روسای بیمارستانها و کادر درمانی توجه کنیم.
دکتر خسرو صادقنیت رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) با استقبال از پیشنهاد مدیر مالی دانشگاه در بهرهگیری از شرکتهای تسهیل گر گفت: افزایش قیمت ارز اگرچه تهدید بزرگی برای کشور است ولی در حوزه گردشگری سلامت، یک فرصت قلمداد میشود که نباید آن را از دست بدهیم. نقطهی عطف ما در جذب بیماران خارجی، اعتبار و جایگاه والای علمی اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران است. باید از این فرصت برای پیروز شدن در فضای رقابتی با کشورهای همسایه همچون هند و ترکیه بهره بگیریم. در شرایط فعلی، این موضوع یک مسئله جدی است که با آن هم میتوانیم برای دانشگاه و کشور ارزآوری و درآمدزایی کنیم و هم به مردم محروم جامعه، کمک بدهیم.
دکتر حمیدرضا پورحسینی رئیس مرکز قلب تهران با تأکید بر حفظ اصول و ارزشهای دانشگاه گفت: هدف ما ارائه خدمات باکیفیت به تمامی بیماران است. درعینحال بزرگترین چالش ما در گردشگری سلامت تعرفه است و از این رو نمیتوانیم با بخش خصوصی رقابت کنیم چراکه همه سرمایههای ما دولتی هستند.
تأکید بر ایجاد وحدت رویه در فرآیند درخواست محلول گاواژ بیمارستانی
دکتر سید فرشاد علامه در این بخش بر اهمیت تغذیه مکمل بیماران بخش مراقبتهای ویژه با محلولهای گاواژ صنعتی تأکید کرد و گفت: بر اساس دستورالعمل کشوری تمامی بیماران ICU باید توسط متخصص تغذیه مشاوره شوند و ضروری است روسای بیمارستانها بر اجرای این مهم نظارت داشته باشند. همچنین بیمارستانها باید فرمولاری گاواژ مشخصی را تنظیم و آن را به ستاد معاونت درمان اعلام کنند.
دکتر منان حاجیمحمودی معاون غذا و داروی دانشگاه نیز با تأکید بر ارزش تغذیهای گاواژ صنعتی در بیماران ICU افزود: باید از اعمال سلیقههای فردی و لابیهای شرکتهای خصوصی در استفاده از برندهای داخلی و خارجی این حوزه پیشگیری کنیم، و در این مسیر نظارت معاونت درمان دانشگاه بسیار مهم و کمککننده است.
دکتر سعیدرضا مهرپور رئیس بیمارستان شریعتی در این خصوص گفت: بههیچوجه نباید بیماران را بهسوی برندهای گران سوق دهیم و این مهم نظارت جدی ستاد معاونت درمان را میخواهد.
دکتر محمدرضا روئینی رئیس داروخانههای بیمارستانی، یکپارچگی در تجویز گاواژ صنعتی را مهم عنوان کرد و گفت: این محلولها هزینه قابلتوجهی برای دانشگاه و بیمارستانها ندارد ولی باید نحوه درخواست آن در مراکز، یکسانسازی و نظارت شود. بعلاوه یکی از چالشهای اساسی ما در بحث دارو مشکل گاواژ داروها است و رسیدگی به آن ضروری است.
نحوه تأمین اقلام مصرفی و سرمایهای در اعمال جراحی لاپاراسکوپی
دکتر محمود بیگلر معاون توسعه دانشگاه، اعمال لاپاراسکوپی در بیمارستان دولتی را زیانده خواند و گفت: این در حالی است که اعمال جراحی لاپاراسکوپی در قالب یک خدمت لوکس در بخش خصوصی تقریباً با تعرفهای دو برابر بخش دولتی محاسبه و از بیمار دریافت میشود.
مدیر مالی دانشگاه نیز راهکارهای پیشنهادی خود را در این خصوص اعلام کرد.
دکتر لادن کاشانی رئیس بیمارستان آرش، وجود یک شیوهنامه دانشگاهی را برای تهیه اقلام مصرفی اعمال جراحی لاپاراسکوپی بسیار کمککننده خواند.
دکتر علی گنجعلیخان مدیر تعالی بالینی و امور بیمارستانها با اشاره به ابزار و تجهیزات سرمایهای اعمال جراحی لاپاراسکوپی گفت: این اقلام در طی زمان، دچار استهلاک میشوند، و هزینههای زیادی را برای بیمارستانها در پی خواهند داشت البته بخشی از آنها مثل تروکار دارای پوشش بیمهای بوده و قابل جبران است ولی برخی دیگر همچون لنز هزینهبر بوده و باید برای تأمین منابع مالی آن سازوکار واحدی را تعریف کرد تا بیمارستانها زیان کمتری ببینند.
ارسال نظر