بررسی فرآیندهای درمانی مادران باردار در بیمارستان ضیائیان با حضور نمایندگان کمیته دانشگاهی مورتالیتی مادر باردار پرخطر
مدیر گروه زنان دانشگاه در کمیته بیمارستانی بررسی علل تهدیدات مادران باردار گفت: باید دقت کنیم تا با رعایت استانداردهای علمی در فرآیند درمان مادران باردار از هرگونه اقدام اضافی و غیرعلمی پیشگیری کنیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، چهارشنبه 5 شهریور 1399 جمعی از اعضای کمیته دانشگاهی مرگومیر مادر باردار پرخطر متشکل از دکتر علی گنجعلیخان مدیر تعالی بالینی و امور بیمارستانها، دکتر اشرف آل یاسین مدیر گروه زنان، دکتر صدیقه حنطوش زاده متخصص زنان، دکتر فهیمه قطبی زاده مشاور معاون درمان و رابط دانشگاه در پروندههای مرگ مادر، دکتر علیرضا سلیمی نیا متخصص بیهوشی، الهه خالو نظری مسئول گروه مامایی و مژگان اکبری کارشناس مادران معاونت درمان دانشگاه بهمنظور بررسی پروندههای مورتالیتی و موربیدیتی مادران باردار کووید و غیر کووید در جلسه کمیته بیمارستانی بررسی علل مرگومیر مادران باردار پرخطر بیمارستان ضیاییان حضور یافتند. در این جلسه دکتر حمیدرضا حکمت رئیس، دکتر علی اقبالی معاون درمان، دکتر افسانه تفرشی رئیس بخش زنان و زایمان، تهمینه ناجی مترون و سایر افراد مرتبط با پروندههای مطرحشده از این مرکز شرکت داشتند.
دکتر گنجعلیخان در این جلسه بر ارجاع بهنگام مادران باردار پرخطر به بیمارستانهای سطح 3 تأکید کرد و افزود: قطعاً کمبودها و چالشهایی در بحث تجهیزات و یا تأمین فرآوردههای خونی آنهم در شرایط کرونا وجود دارد ولی هنگامیکه پزشک تشخیص میدهد وضعیت مادر باردار بحرانی است نیاز است با هماهنگی ستاد هدایت دانشگاه و پزشک مربوطه در بیمارستان مقصد اقدامات لازم را برای انتقال بیمار به بیمارستان ریفرال که قابلیت ارائه تخصصها و خدمات درمانی موردنیاز را دارا است انجام دهد.
وی با اشاره به آخرین دستورالعمل معاونت درمان وزارت بهداشت در خصوص مادران باردار مبتلا به کرونا افزود: اطلاعات تمامی مادران بارداری که با علائم مشکوک به کووید 19 مراجعه کننده به مراکز درمانی، باید تشکیل پرونده انجام شود و مجوز ترخیص بیمار حتماً باید با نظر پزشک متخصص زنان و پزشک متخصص تصمیمگیرنده کرونای آن مرکز صورت گیرد.
مدیر تعالی بالینی دانشگاه یکی از معضلات مادران باردار را کمرنگ شدن فعالیت پزشکان بخش خصوصی خواند و گفت: متأسفانه پیگیری درمانهای ضروری بسیاری از این مادران و حتی سایر بیماران پرخطر به دلیل شرایط کرونا به تعویق افتاده و اینیکی از مهمترین نگرانیهای ستاد معاونت درمان و دانشگاه است.
دکتر آل یاسین رعایت دقیق پروتکلهای سطحبندی بیمارستانها در ارجاع مادران باردار پرخطر را ضروری خواند و گفت: توجه به علائم بالینی، وضعیت جفت و جنین و پیشینه مادر باردار در بدو ورود به مراکز درمانی الزامی و در روند فرآیندهای درمانی بیمار بسیار کمککننده است. به نظر میرسد نیاز به ایجاد یک رویه واحد برای ثبت اطلاعات، پذیرش، بستری و تعیین تکلیف مادران باردار در درمانگاههای مراکز تابعه است. بدیهی است پزشک معالج مادر باردار مسئول بیمار بوده و باید پیگیر تمامی مراحل درمانی بیمار از بدو ورود به بیمارستان تا زمان ترخیص یا ارجاع وی به سایر مراکز درمانی باشد. باید دقت کنیم تا با رعایت استانداردهای علمی در فرآیند درمان مادران باردار از هرگونه اقدام اضافی و غیرعلمی پیشگیری کنیم.
مدیر گروه زنان دانشگاه با اشاره به اهمیت نقش رابطان مادر باردار پرخطر بیمارستانها گفت: رصد مداوم مادران باردار پرخطر در مراکز تابعه و اطلاعرسانی فوری آنها به ستاد معاونت درمان و اساتید معین دانشگاه در این حوزه الزامی است.
دکتر قطبی زاده نظارت بر مراحل تریاژ، سطحبندی و بستری مادران باردار مبتلا به کووید را مهم دانست و گفت: رعایت پروتکلهای مادران باردار پرخطر همچون شیوهنامه خونریزی و ارجاع بین بیمارستانی الزامی است.
دکتر سلیمی نیا با تأکید بر رعایت نکات علمی و استانداردهای روز جهانی در پروسه بیهوشی مادر باردار پرخطر گفت: ما در کووید 19 تنها با مسائل درمان بیماران مبتلا به کرونا مواجه نیستیم بلکه این بحران بر تمامی فرآیندهای درمانی ما سایه افکنده و سبب شده برخی استانداردهای درمانی که درگذشته بدون اشکال انجام میشد با مشکل انجام شود.
دکتر حنطوش زاده بر اصلاح فرآیندهای درمان مادران باردار اشاره کرد و افزود: تلاش همه ما حفظ جان بیماران بوده و هدف ما از حضور در بیمارستانها هماندیشی و کمک به رفع مشکلات موجود برای پیشگیری از مورتالیتی و موربیدیتی مادران باردار کووید و غیر کووید است.
ارسال نظر