برگزاری وبینار هموویژلانس در معاونت درمان دانشگاه
163 بیمارستان استان تهران که وابسته به سه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ایران و تهران هستند در سال جاری از آموزشهای مستمر اداره کل انتقال خون استان تهران برخوردار شدند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، آخرین بخش از آموزشهای هموویژلانس در سال 99 برای بیمارستانهای زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی تهران، باهمت اداره امور آزمایشگاهها و با همکاری سازمان انتقال خون در بستر اسکای روم برگزار شد.
در ابتدای این دوره آموزشی دکتر شعبان علیزاده؛ رئیس اداره امور آزمایشگاهی و علیرضا رنجبریان؛ کارشناس مسئول اداره امور آزمایشگاهی ضمن تشکر از برگزاری این دوره آموزشی به حاضران در وبینار خیرمقدم گفتند.
دکتر مژگان ناصرانی پور در خصوص الزامات استقرار سیستم هموویژلانس، مجید فراهانی فر آشنایی با الزامات چکلیست ارزیابی وضعیت بانک خون و نظام مراقبت از خون و اهمیت انجام آزمایشها سازگاری قبل از تزریق خون و غربالگری آنتیبادی، دکتر کریمیان اهمیت کمیته طب انتقال خون، نحوه تدوین استراتژی MSBOS، آشنایی با انواع خون اتولوگ Case report و دکتر سارا مدرسی آشنایی با عوارض حاد و تأخیری تزریق خون و اهمیت گزارش عوارض به سخنرانی پرداختند.
گفتنی است هموویژیلانس به معنای مراقبت از دریافتکنندگان خون و فرآوردههای خونی در مقابل عوارض ناخواسته ناشی از انتقال خون است. هموویژیلانس یک سیستم نظارت کشوری بر سلامت خون و فرآوردههای آن در تمامی مراحل در زنجیره انتقال خون؛ یعنی از زمان خونگیری از اهداکنندگان تا پیگیری دریافتکنندگان خون و فراوردهها، گردآوری و تجزیهوتحلیل دادههای مربوط به اثرات ناخواسته انتقال خون و تصحیح و اقدامات لازم برای جلوگیری از وقوع مجدد آنهاست.
فرآیند مراقبت از خون (هموویژلانس) از چهار فرآیند درخواست خون و فرآوردههای خونی توسط پزشکان و مراکز درمانی، نگهداری آنها در بانک خون بیمارستانها، انجام آزمایشها سازگاری قبل از تزریق و نظارت بر فرآیند تزریق و عوارض پس از تزریق تشکیلشده است.
ارسال نظر