دوره آموزشی پروتکلهای تخصصی مددکاران اجتماعی با هدف آموزش به نیروهای استخدامی جدید
با توجه به اهمیت آموزش بالینی در محور سلامت اجتماعی به مددکاران اجتماعی، دوره آموزشی پروتکلهای تخصصی مددکاری اجتماعی شامل پروتکل جامع خدمات مددکاری اجتماعی، پروتکل مداخلات مددکاران اجتماعی در عرصه خودکشی و همچنین پروتکل مداخلات مددکاران اجتماعی در عرصه کودک آزاری با هدف آموزش به نیروهای استخدامی جدید و بروزرسانی دانش تخصصی مطابق با شرایط موجود و کسب مهارتهای لازم برای خدمت رسانی تخصصی و با کیفیت به بیماران در معرض آسیب و آسیب دیده اجتماعی در روز یکشنبه 29 مهر 1403 با تدریس آرزو سلطانی فرد، رئیس اداره مددکاری اجتماعی معاونت درمان و سها داودپور، کارشناس اداره مددکاری اجتماعی معاونت درمان در سالن اجتماعات معاونت درمان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت درمان، با توجه به اهمیت آموزش بالینی در محور سلامت اجتماعی به مددکاران اجتماعی، دوره آموزشی پروتکلهای تخصصی مددکاری اجتماعی شامل پروتکل جامع خدمات مددکاری اجتماعی، پروتکل مداخلات مددکاران اجتماعی در عرصه خودکشی و همچنین پروتکل مداخلات مددکاران اجتماعی در عرصه کودک آزاری با هدف آموزش به نیروهای استخدامی جدید و بروزرسانی دانش تخصصی مطابق با شرایط موجود و کسب مهارتهای لازم برای خدمت رسانی تخصصی و با کیفیت به بیماران در معرض آسیب و آسیب دیده اجتماعی در روز یکشنبه 29 مهر 1403 با تدریس آرزو سلطانی فرد، رئیس اداره مددکاری اجتماعی معاونت درمان و سها داودپور، کارشناس اداره مددکاری اجتماعی معاونت درمان در سالن اجتماعات معاونت درمان برگزار شد.
در این نشست، آرزو سلطانی فرد به تشریح فرآیند تریاژ و ارزیابی سریع بیماران براساس گزارشات مکتوب و شفاهی تیم پزشکی و نحوه مصاحبه مختصر با بیمار و همراهان وی پرداخت.
وی با اشاره به اهمیت ایجاد منبع اطلاعاتی جامع و پیگیری در راستای نحوه دریافت خدمات توسط بیماران، بر لزوم گسترش منابع حمایتی به منظور انجام مداخلات موثر و دسترسی گروه های آسیب پذیر به این منابع توسط مددکاران اجتماعی مراکز درمانی تأکید کرد.
آرزو سلطانی فرد، ضمن آموزش گام به گام مداخلات حرفهای مددکاران اجتماعی در فرآیند خودکشی، بر لزوم انجام ارزیابی بیماران حاد در مرحله نخست، ارجاع به کارشناس مسئول سلامت روان پس از ترخیص و پیگیری در بازه زمانی یک هفته پس از ترخیص بیمار و انجام مصاحبه تلفنی با بیمار یا همراهان وی به منظور کسب آگاهی از وضعیت بیمار و فراهم کردن حمایتهای لازم در صورت نیاز تاکید کرد.
داودپور به تدریس در حوزه ارزیابی تخصصی و مدیریت در پروتکلهای تخصصی مددکاران اجتماعی شامل پروتکل جامع خدمات مددکاری اجتماعی و پروتکل مداخلات مددکاران اجتماعی در عرصه کودک آزاری در بیمارستانها و مراکز آموزشی و درمانی پرداخت.
وی به شرح پروتکل کودک آزاری و تدریس سرفصلهایی از قبیل ساختار و فرایند مددکار اجتماعی مراکز درمانی در موارد کودک آزاری و غفلت، ارزشهای بنیادین، صلاحیت مددکاری اجتماعی در کار با کودکان، شناسایی اولیه و ارزیابی سریع کودک مورد آزار و غفلت واقع شده، تعیین اهداف و برنامه ریزی برای مداخلات، انواع کار ابزارهای مورد استفاده، ارائه مداخلات و ترخیص کودک از مراکز درمانی، پیگیری پس از ترخیص، ارزشیابی مداخلات و خاتمه مداخلات پرداخت.
به منظور ارتقا دانش و مهارت مددکاران اجتماعی فعال در این عرصه، کتاب مصاحبه موثر به روش گام به گام معرفی شد. در جریان تشکیل این جلسه آموزشی نحوه ارائه خدمت به گروه های هدف و راه های ارجاع بیماران به خدمات مورد نیاز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در این دوره آموزشی تمامی سر فصلهای پروتکل ارزیابی جامع و حرفهای مددکاری اجتماعی در حوزههای اجتماعی، روانی و اقتصادی به تفکیک آموزش داده شد و لزوم انجام پیگیری پس از ترخیص ایمن بیماران با هدف افزایش کیفیت خدمات مراقبتی بیماران، افزایش رضایتمندی، کاهش موارد مرگ و میر، کاهش هزینههای بهداشتی درمانی، پیشگیری از بستری مجدد و استقلال نسبی و توانمندی بیمار به بحث و بررسی گذاشته شد.
ارسال به دوستان