• تاریخ انتشار : 1402/05/10 - 12:38

نشست رابطین مرگ کودک 1تا 59 ماهه بیمارستان های دولتی و غیردولتی

جلسه رابطین مرگ کودک یک تا پنجاه و نه ماهه بیمارستان های دولتی و غیردولتی با حضور سیمین رنجبران، مدیر پرستاری دانشگاه، فاطمه پولادی، کارشناس بررسی مرگ کودک یک تا پنجاه و نه ماهه معاونت درمان و سایر رابطین ثبت و بررسی مرگ کودک یک تا پنجاه و نه ماهه بیمارستان های تحت پوشش در روز سه شنبه دهم مرداد 1402 در معاونت درمان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان، جلسه رابطین مرگ کودک یک تا پنجاه و نه ماهه بیمارستان های دولتی و غیردولتی با حضور سیمین رنجبران، مدیر پرستاری دانشگاه، فاطمه پولادی، کارشناس بررسی مرگ کودک یک تا پنجاه و نه ماهه معاونت درمان و سایر رابطین ثبت و بررسی مرگ کودک یک تا پنجاه و نه ماهه بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه در روز سه شنبه دهم مرداد 1402 در معاونت درمان برگزار شد.
سیمین رنجبران در رابطه با اهمیت برنامه مرگ کودک یک تا پنجاه و نه ماهه و شاخص مرگ و میر کودکان در سطح دانشگاه و کشور توضیحاتی ارانه کرد و اهمیت برگزاری کمیته های مرگ کودک یک تا پنجاه و نه ماهه در سطح بیمارستان را از مداخلات موثر به منظور پیشگیری از وقوع مرگ، بهبود روند تشخیص، درمان و کاهش عوارض و عواقب آن دانست و تاکید کرد که ثبت صحیح موارد مرگ کودک یک تا پنجاه و نه ماهه توسط رابطین برشناخت عوامل مساعد کننده و قابل مداخله در مرگ و میر اطفال موثر است.
فاطمه پولادی هدف کلی این برنامه را کاهش میزان مرگ و میر کودکان از طریق بررسی تاریخچه هر مورد مرگ کودک از زمان بروز اولین علامت خطر تا فوت دانست و توضیحات تفصیلی در ارتباط با دستورالعمل برنامه نظام مراقبت مرگ کودک یک تا پنجاه و نه ماهه بیان کرد.
وی توضیحاتی درخصوص نحوه ثبت موارد مرگ کودک یک تا پنجاه و نه ماهه در فرم اطلاعات اولیه، پرسشنامه ب( بررسی مشخصات کلی خانواده وسوابق بیماری)، پرسشنامه ج(بررسی کلی سوابق رسیدگی سرپایی به بیماری)، پرسشنامه د(بررسی کلی سوابق رسیدگی در بخش بیمارستان) و پرسشنامه ه(تخصصی بررسی علل مرگ کودک) در سامانه تعریف شده وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به آدرس www.health.gov.ir و ثبت صحیح محل سکونت دائم کودک، محل فوت و انتخاب مناسب گروه بندی اصلی علل مرگ کودک یک تا پنجاه و نه ماهه، به طور کامل شرح داد.
 چالش های بیمارستان ها مبنی بر عدم ثبت برخی از پرسشنامه های مرگ کودک در سامانه و عدم وجود ابلاغ برای رابطین جدید مورد بررسی قرار گرفت و در این راستا تصمیم گرفته شد که مکاتبه ای با اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در زمینه نواقص و اشکالات سامانه مرگ کودک یک تا پنجاه و نه ماهه و نیز مکاتبه از سوی معاونت درمان با بیمارستان ها برای صدور ابلاغ رابطین انجام شود.
پولادی به رابطین مرگ کودک 1تا 59 ماهه تاکید کرد که در صورت ارسال پرونده موارد فوتی کودک به سازمان پزشکی قانونی کشور به منظور آگاهی بیمارستان از نتیجه نهایی، افزایش کیفیت کمیته های مرگ کودک بیمارستان ها و استخراج مداخلات موثر، مکاتبه با معاونت درمان دانشگاه در این زمینه صورت گیرد تا نتایج آن از معاونت بهداشت دانشگاه پیگیری شود.
 در پایان به منظور تقدیر از زحمات رابطین مرگ کودک 1تا 59 ماهه، تقدیرنامه کتبی به این عزیزان ارائه شد.

• گروه خبری : اخبار مدیریت پرستاری
فاطمه پولادی