معاونت درمان

معاونت درمان

دانشگاه علوم پزشکی تهران

08 آذر 1403 پنجشنبه
  • تاریخ انتشار : 1401/09/11 - 20:30
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 638
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

سیمین رنجبران، مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان پرستار نمونه کشوری برگزیده شد

سیمین رنجبران، مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان پرستار نمونه کشوری معرفی شد و از وزیر بهداشت لوح تقدیر دریافت کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، همزمان با میلاد با سعادت حضرت زینب سلام الله علیها و روز پرستار مراسم بزرگداشت مقام پرستار به میزبانی معاونت پرستاری وزارت بهداشت، روز چهارشنبه نهم آذر 1401 در سالن اجلاس با حضور رئیس جمهور و وزیر بهداشت برگزار شد.
از دانشگاه علوم پزشکی تهران سیمین رنجبران، مدیر پرستاری دانشگاه به عنوان پرستار نمونه کشوری معرفی و لوح تقدیر را از وزیر بهداشت دریافت کرد.

پرستاران ما با دانش روز آشنا هستند
به گزارش وبدا، دکتر بهرام عین اللهی، در مراسم بزرگداشت مقام پرستار که در سالن اجلاس سران و با حضور رئیس جمهور برگزار شد، عنوان کرد: تقارن روز پرستار امسال با هفته بسیج را به فال نیک گرفته و این روز بزرگ را که مصادف  با ولادت حضرت زینب (س) است به تمام پرستاران خدوم و شریف کشورمان تبریک عرض می کنم.
وی افزود: شأن  و منزلت پرستاران در نظر مردم رفیع است و در سالهای اخیر که درگیر همه گیری کووید 19 بوده ایم، اعتماد و احترام مردم به  جامعه خدوم و فداکار  پرستاری روز افزون شده است. 
دکتر عین اللهی گفت: بهترین پرستاران دنیا را در جمهوری اسلامی ایران داریم .آنها ایثار و فداکاری خود را در عمل به اثبات رساندند. پرستاران فرشته های رحمت بیماران هستند و مراقبت از بیماران در شرایط سخت  را به عهده دارند. 
وی با اشاره به تعدد دانشکده های پرستاری در کشورمان بیان کرد: امروز در دانشکده های پرستاری جدیدترین علوم مربوط به این رشته آموزش داده می شود و  پرستاران ما با دانش روز آشنایند و تخصصی کار می کنند.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر مراقبت های درمانی، مراقبت معنوی و ارائه الگویی از مهربانی و شفقت و کمک و آموزش به بیمار نیز در دانشکده های پرستاری آموزش داده می شود.
وزیر بهداشت عنوان کرد: کشور ما تاریخچه ای بسیار درخشان از عملکرد ارزشمند و خدمات ستودنی پرستاری در نظام جمهوری اسلامی ایران دارد که تبلور آن در دوران هشت سال دفاع مقدس، در زیر آتش دشمن در جبهه های جنگ نمود پیدا کرد و پرستارانمان در آن دوران با شجاعت و ایثار  به خدمت رسانی و رسیدگی به مجروحان اهتمام ورزیدند که تعدادی از آنها نیز شهید شدند.
 
ضرورت انعکاس فداکاری و ایثار پرستاران 
وی گفت: در دوران همه گیری ویروس کرونا،  عملکرد پرستاران قابل ستایش بود. در کشور ما پرستاران خالصانه مجاهدت کردند و  در کنار سایر کارکنان عرصه سلامت در این دوران حماسه آفریدند و لازم است ایثار و فداکاری آنها در دوران شیوع  ویروس عالمگیر کرونا توسط رسانه ها، صدا و سیما و  مستندسازان به خوبی ثبت و منعکس شود. 
وی با بیان این که در دوران کرونا ۷۰ پرستار مدافع سلامت به شهادت رسیدند، تصریح کرد: در حال حاضر ۲۱۵ هزار نیروی پرستاری در کشور در بخش های دولتی، خصوصی و خیریه فعالیت دارند. 
وی با بیان اینکه در سالهای آغازین انقلاب اسلامی، تعداد مراکز آموزش پرستاری کمتر از ۳۰ مرکز بود، گفت:  امروزه تعداد این مراکز به ۲۰۷ مرکز تربیت پرستاری در بخش دولتی و آزاد ارتقا پیدا کرده است.
دکتر عین اللهی ادامه داد: امروزه  دانشکده های پرستاری ما دارای تمام رشته های تخصصی پرستاری است و ۴۰ هزار دانشجوی پرستاری در مقاطع کارشناسی تا دکترا با گرایش های مختلف به تحصیل مشغولند.  
وی با تاکید بر اهمیت پرستاری تخصصی، گفت: خانم دکتر مداح که پیشکسوت پرستاری نوینند، سالهای سال  بدون ادعا در خط اول تربیت پرستاران در کشور تلاش کرده و بورد پرستاری را پایه گذاری کردند که  خدمات ارزنده ایشان جای قدردانی دارد.
 وزیر بهداشت عنوان کرد: امروزه، تک تک پرستارانی که در دانشکده های پرستاری تربیت می شوند، نیروهایی با دانش ، به روز و توانمندند که  به آنها اعتماد داریم و بر این باوریم  که می توانند خدمات درمانی مورد نیاز بیماران را با کیفیت مطلوب انجام دهند.
 وزیر بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر ۲ هزار  پرستار عضو هیات علمی در دانشگاه ها داریم، اظهار کرد: قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری که ۱۵ سال معطل مانده بود، در دولت سیزدهم در شورای عالی بیمه سلامت و هیات دولت به تصویب رسید و منابع آن  تامین شد؛ به طوری که  توانستیم در فاز اول به صورت علی الحساب بخشی از آن  را پرداخت کنیم و تلاش داریم  که منابع آن ارتقا یابد و پایدار شود.
 وی ادامه داد: همان طور که تعرفه در تمام بخش های سلامت اجرا می شود، برای پرستاران نیز باید اجرا شود؛ به خصوص که این تعرفه ثابت نبوده و  متکی به عملکرد پرستاران در بخش های مختلف  درمانی است و‌  ما نیز  بر همین اساس تغییرات لازم را  در سیستم اطلاعات بیمارستانی اعمال کرده ایم.
 دکتر عین اللهی گفت: ۱۰ هزار و ۸۰۰ تخت بیمارستانی و ۷۹ مرکز درمانی در دولت دکتر رییسی احداث شده و به مردم نوید می دهیم که تا پایان امسال ۷۲  پروژه درمانی دیگر و بیش از ۷۷۰۰ تخت بیمارستانی با زیربنای ۷۰۰ هزار متر مربع اضافه خواهیم کرد؛ به طوری که  در  هرهفته  یک مرکز درمانی بزرگ بیمارستانی و چندین مرکز بهداشت افتتاح خواهد شد.
 
ضرورت صدور مجوز استخدام نیروهای پرستاری
 دکتر عین اللهی تاکید کرد: طبیعتا با ایجاد مراکز درمانی و تخت های بیمارستانی جدید نیازمند نیروی پرستار بیشتری هستیم  که با صدور مجوز استخدام و به کارگیری آنها در این مراکز، خدمات حوزه درمان ارتقا خواهد یافت.
 
لزوم توسعه خدمات پرستاری در منزل 
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: با توجه به جمعیت سالمندان کشور باید در فکر ارائه خدمات پرستاری در منزل نیز باشیم. با همین رویکرد طرح توسعه خدمات پرستاری در منزل به صورت پایلوت در قزوین آغاز شده که امیدواریم به کل کشور تسری پیدا کند.

  • گروه خبری : اخبار مدیریت پرستاری
  • کد خبر : 227395
فائزه  فهیمی
تهیه کننده:

فائزه فهیمی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه