دوره آموزشی مداخلات جامعه محور در حوزه اعتیاد
دوره آموزشی مداخلات جامعه محور در حوزه اعتیاد، ویژه مددکاران اجتماعی بهداشتی_درمانی در روزهای شنبه 30 تیر و سه شنبه 9 مرداد ماه 1403 در سالن اجتماعات معاونت درمان با تدریس دکتر محمدعلی فلاح زاده، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص اعصاب و روان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت درمان، با توجه به افزایش آمارهای حوزه اعتیاد به عنوان یک مسئله اجتماعی و نقش پررنگ مددکاران اجتماعی برای پیشگیری و مداخله به موقع در این حیطه، دوره آموزشی مداخلات جامعه محور در حوزه اعتیاد، ویژه مددکاران اجتماعی بهداشتی_درمانی در روزهای شنبه 30 تیر و سه شنبه 9 مرداد ماه 1403 در سالن اجتماعات معاونت درمان با تدریس دکتر محمدعلی فلاح زاده، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص اعصاب و روان برگزار شد.
دکتر فلاح زاده با تاکید بر نقش مددکاران اجتماعی در پیشگیری، درمان و بازتوانی افراد در معرض آسیب اعتیاد، گفت: در دنیا و در خط مقدم انجام مداخلات موثر در حوزه اعتیاد، روانپزشکان و روانشناسان بالینی بعد از مددکاران اجتماعی قرار می گیرند و نحوه انجام این مداخلات وابسته به مهارت های مددکاران اجتماعی برای کمک به افراد در معرض سوء مصرف مواد می باشد.
وی ضمن اشاره به جنبه بیولوژیک مفهوم اعتیاد، درخصوص تاریخچه، انواع و وضعیت مصرف مواد مخدر در سطح کشور توضیحاتی ارائه کرد.
دکتر فلاح زاده درخصوص مداخلات مددکاران اجتماعی در سه حوزه مهم پیشگیری از اعتیاد کودکان و نوجوانان شامل اهمیت انتخاب گروه همسالان، نظارت مداوم والدین و انسجام و ارتباط نزدیک آن ها با فرزندان صحبت، و بر آگاه سازی خانواده ها برای جلوگیری از انجام اشتباهات رایج در برخورد با فرزندانشان تاکید شد.
در این دوره آموزشی، اقدامات این متخصصان عرصه اجتماعی در حیطه درمانی برای افراد دارای اعتیاد به مواد مخدر و خانواده آن ها شامل ارزیابی روانی-اجتماعی، حمایت یابی و مدیریت مورد، مشاوره های فردی و گروهی با نگاه ویژه بر مصاحبه انگیزشی، مداخله در بحران، آموزش برای پیشگیری، همکاری با گروه درمان و انجام کار گروهی بین رشته ای مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
ارسال به دوستان