• تاریخ انتشار : 1399/07/23 - 14:24

برگزاری جلسه کمیته ریشه‌یابی عوامل مؤثر در مرگ‌ومیر کودکان یک تا 59 ماهه در معاونت درمان دانشگاه

مدیر تعالی بالینی و امور بیمارستان ها تعامل معاونت های بهداشت ودرمان را در کمک به کاهش مورتالیتی بیماران بسیار موثر خواند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، جلسه کمیته بررسی علل منجر به مرگ‌ومیر کودکان یک تا 59 ماهه بیمارستان‌های تحت پوشش در معاونت درمان دانشگاه، چهارشنبه 23 مهر 1399 با حضور دکتر علی گنجعلیخان مدیر تعالی بالینی و امور بیمارستان‌ها، دکتر شروین بدو رئیس مرکز طبی کودکان، دکتر سید یوسف مجتهدی رئیس بیمارستان بهرامی، دکتر مسعود محمدپور رئیس بخش ICU مرکز طبی کودکان، دکتر شعبان علیزاده رئیس امور آزمایشگاه ها، دکتر داریوش فهیمی متخصص نفرولوژی اطفال بیمارستان بهرامی، دکتر فرزاد غفوریان مشاور معاون درمان،سیمین رنجبران مدیر امور پرستاری دانشگاه، رویا مجیدی مترون بیمارستان بهرامی، کمرلویی مسئول نوزادان معاونت بهداشت، الهه نظری مسئول گروه مامایی معاونت درمان و زهرا اسکندری کارشناس مدیریت پرستاری برگزار شد.
دکتر گنجعلیخان در این جلسه با تأکید بر مستندسازی دقیق خدمات ارائه‌شده به بیماران در پرونده‌های پزشکی گفت: متأسفانه به‌رغم همه تأکیدات باز هم با نواقص زیادی در خلاصه پرونده بیماران بستری مواجهیم. به نظر می‌رسد باید به‌طور مستمر آموزش‌های لازم در این حوزه به کادر درمانی مربوطه داده شود. تیم درمان در فرآیند درمان یک بیمار تمام تلاش خود را انجام می‌دهند و گاه تنها به خاطر عدم ثبت درست اقدامات متأسفانه باید پاسخگو باشند.
وی همچنین بر اهمیت تعامل همکاری معاونت‌های بهداشت و درمان دانشگاه در پیگیری مناسب کودکان تحت پوشش گفت: من معتقدم اگر ارتباط مناسبی میان حوزه بهداشت و درمان ادامه یابد جلوی بسیاری از مرگ‌ومیر بیماران گرفته می‌شود.
دکتر بدو با اشاره به مرجعیت بیمارستان مرکز طبی کودکان در کشور گفت: هدف همه ما کمک به میزان زنده ماندن کودکان است و برای آن تلاش بسیار می‌کنیم. متأسفانه اغلب بیمارانی که به ما مراجعه می‌کنند بسیار بدحال و از سایر نقاط کشور هستند. بااین‌حال اگر نسبت مرگ این رده سنی را به تعداد بستری در ICU محاسبه کنیم مرکز طبی کودکان حتی در جهان هم حرف برای گفتن دارد.
دکتر مجتهدی نیز گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران ریفرال است و بیمارانی که به ما مراجعه می‌کنند با سایر بیمارستان‌ها فرق دارند. اغلب آنان در حالی به مراکز ما می‌آیند که پیش از آن به بیمارستان‌های دیگری رفته و تحت درمان های مختلفی قرارگرفته‌اند و چه‌بسا در این مسیر گرفتار عفونت بیمارستانی هم شده باشند. برخی از این بیماران به حدی بدحال هستند که قبل از هر اقدامی به‌محض ورود به بیمارستان ما فوت می‌کنند.
وی در ادامه با تأکید بر اهمیت نقش معاونت بهداشت در پیگیری کودکان یک تا 59 ماهه افزود: متأسفانه هنوز بیمارانی را می‌بینیم که به دلایل مختلف واکسیناسیون خوبی نداشتند یا غربالگری و وزن گیری مناسب نشده‌اند.

• گروه خبری : اخبار مدیریت امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی,اخبار مدیریت پرستاری
نجمه باهو

نجمه باهو