معاونت درمان

معاونت درمان

دانشگاه علوم پزشکی تهران

05 آذر 1403 دوشنبه
  • تاریخ انتشار : 1403/03/29 - 13:05
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 524
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

جلسه دور ششم اعتباربخشی

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران: اعتباربخشی، یک مدیریت مدرن است

جلسه دور ششم اعتباربخشی با حضور دکتر سعید ناطقی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران در ستاد مرکزی دانشگاه برگزار و از روسای بیمارستان های شریعتی، مرکز قلب تهران و فارابی، به دلیل موفقیت در کسب عنوان درجه یک برتر در اعتباربخشی، قدردانی شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، جلسه دور ششم اعتباربخشی با حضور دکتر سعید ناطقی، معاون درمان دانشگاه، دکتر جلال غفارزاده، سرپرست گروه ارزشیابی و اعتباربخشی موسسات درمانی، پاراکلینیکی و بیمارستانی وزارت بهداشت، دکتر محمدعلی ملبوبی، ارزیاب ارشد استانداردهای اعتباربخشی، دکتر عزیز رسولی، مدیر نظارت و اعتباربخشی دانشگاه، دکتر علی گنجعلی خان حاکمی، مدیر تعالی بالینی و امور بیمارستانی دانشگاه، سیمین رنجبران، مدیر پرستاری دانشگاه، سارا صالحی، رئیس اداره بهبود کیفیت و اعتباربخشی معاونت درمان، روسا، مدیران و مسئولان دفاتر بهبود کیفیت بیمارستان ها روز چهارشنبه 23 خرداد 1403 در ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد.
دکتر سعید ناطقی گفت: آنچه در مباحث مدیریتی و فرآیندهای اداری دانشگاه و سازمان برای ما اهمیت دارد، تغییر روند ها و ریل گذاری ها است، به طوری که بعد از تغییر مسئولین و مدیران، فرآیندها همچنان استمرار یابند و باقیات و صالحاتی برای مجموعه باشند. در این سه سال، بیشتر مواردی که در معاونت درمان باید انجام می شد، انجام شد. بیمارستان ها رکن اصلی دانشگاه هستند، اگرچه دانشگاه بازوهای مختلفی از جمله بهداشت، درمان، آموزش و ... دارد ولی بیشترین وظیفه آن بخش درمان است. در این سه سال کارهای خوب و مفیدی انجام دادیم وتلاش کردیم تا ماندگاری آن حفظ شود.

وی به جلسات هم اندیشی اعتباربخشی تاکید کرد و گفت: خیلی مهم است که این جلسات در بیمارستان ها استمرار داشته باشد و فقط در زمان اعتباربخشی اتفاق نیفتد. برای اصلاح فرآیندها نمی توانیم در یک ماه اقدامی انجام دهیم و به استمرار این جلسات نیاز داریم تا مبانی اعتباربخشی در ذهن ما ثابت شوند. اعتباربخشی یک مدیریت مدرن است، به نظر من اگر اعتباربخشی را در تار و پود دانشگاه مستقر کنیم حتما باعث خیر دنیا و آخرت خود و مراجعین خواهیم بود.

معاون درمان دانشگاه به اهمیت استانداردها و نقش کلیدی آن ها تاکید کرد و گفت: مدیران و روسای بیمارستان ها باید به شدت روی این موضوع تاکید و توجه داشته باشند و یک نفر را مشخص کنند تا ابلاغیه هایی که به بیمارستان می آید را باهم ادغام کند تا کارکنان احساس نکنند از مدیران مجموعه، درخواست های متفاوتی داده می شود و اعتماد خود را از دست بدهند. روحیه کار تیمی بسیار حائز اهمیت است و اعتباربخشی بهانه ای است که بتوانیم به خوبی کار تیمی انجام دهیم.

دکتر ناطقی افزود: دفاتر بهبود کیفیت بیمارستان ها نسبت به دفاتر پرستاری و نهادهای دیگر بیمارستان، نوپاتر هستند و ما تاکید بسیاری به این دفاتر داریم و اصرار داریم تا این افراد به طور مستقیم با رئیس بیمارستان در ارتباط باشند. روسای بیمارستان باید کاملا به موضوع اعتباربخشی بیمارستان اشراف داشته باشند.

وی به دقت روسا و مدیران بیمارستان ها در انتخاب مسئولین دفاتر بهبود کیفیت تاکید کرد و گفت: ضریب تعرفه کارکنان بهبود کیفیت در صورت رضایت رئیس و مدیر بیمارستان از شخص، باید مطابق با تعرفه سرپرستار و سوپروایزران بیمارستان ها در نظر گرفته شود تا انگیزه ای برای افراد باشد.

معاون درمان دانشگاه گفت: امتیاز دانشگاه بر اساس امتیاز هایی است که بیمارستان های دولتی و خصوصی به دست می آورند؛ متاسفانه بیشتر بیمارستان های خصوصی دانشگاه، در جنوب تهران و قدیمی هستند و این قدیمی بودن آن ها نمره دانشگاه را به طور واضحی کاهش می دهد. آن چه که باعث می شود تا معاونت درمان دستاوردهایی بیش از قبل به دست بیاورد، صرفا به حمایت رئیس دانشگاه مرتبط است، من از اینجا، از زحمات دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه تشکر می کنم چراکه اگر حمایت های ایشان نبود معاونت درمان، به این دستاوردها، دست نمیافت و دچار آسیب می شد. همه روسای بیمارستان ها شایسته تقدیر هستند و با نو شدن تدریجی ساختمان بیمارستان ها، رضایت و امتیاز خوبی به دست خواهند آورد.

در این نشست از روسای بیمارستان های شریعتی، مرکز قلب تهران و فارابی، به دلیل موفقیت در کسب عنوان درجه یک برتر در اعتباربخشی، تقدیر و با اهدای تندیس، تشکر به عمل آمد.

دکتر غفارزاده ضمن اشاره به اهم محورهای اعتباربخشی، به لزوم تقویت فرآیندهای نظارتی در بیمارستان ها و لزوم بازآموزی استانداردهای اعتباربخشی برای همه گروه های شغلی به ویژه روسا و پزشکان فعال در مراکز تاکید کرد. 

وی توضیحاتی در خصوص دستورالعمل اعتباربخشی دور ششم ارائه کرد. 

دکتر ملبوبی گفت: ارتقا جایگاه و رتبه دانشگاه علوم پزشکی تهران در بین دانشگاه های کشور بسیار محسوس بوده و با توجه به شرایط بیمارستان های تحت پوشش آن ها قابل توجه است.

وی با اشاره به افزایش تعداد بیمارستان های درجه یک دانشگاه، گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران موفق به حفظ درصد بیمارستان های دارای رتبه برتر شده است که در مقایسه با روند کاهشی دانشگاه های دیگر قابل تقدیر است.

سارا صالحی ضمن بیان اهمیت نقش پیش ارزیابی اعتباربخشی در بیمارستان های داوطلب، توضیحاتی در خصوص لزوم فرآیند انتصاب مدیران بهبود کیفیت و کارشناسان ایمنی از طریق معاونت درمان ارائه کرد.

  • گروه خبری : اخبار مدیریت نظارت و اعتباربخشی ,اخبار معاونت درمان
  • کد خبر : 268339
فائزه  فهیمی
تهیه کننده:

فائزه فهیمی

تصاویر

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه