معاونت درمان

معاونت درمان

دانشگاه علوم پزشکی تهران

05 آذر 1403 دوشنبه
  • تاریخ انتشار : 1403/03/16 - 11:06
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 114
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

چگونه با فوت عزیزان کنار بیاییم؟

کنار آمدن با از دست دادن کسی یا چیزی که دوستش دارید یکی از بزرگترین چالش های زندگی است. ممکن است غم و اندوه را با فوت عزیزان مرتبط بدانید، که اغلب علت شدیدترین نوع غم است.

چگونه با فوت عزیزان کنار بیاییم؟

در پاسخ به این سوال که چگونه با فوت عزیزان کنار بیاییم باید گفت که در هر نوع از سوگی که متحمل شده اید، هیچ راه درست یا نادرستی برای اندوهگین شدن وجود ندارد. اما با درک مراحل و انواع غم و اندوه با یک روانشناس، می توانید راه های سالم تری برای مقابله با فوت عزیزان پیدا کنید.

سوگ چیست؟

قبل از اینکه به این سوال پرداخته شود که چگونه با فوت عزیزان کنار بیاییم لازم است سوگ تعریف شود. سوگ یک پاسخ طبیعی به از دست دادن است. یک محرومیت عاطفی که وقتی چیزی یا کسی که دوستش دارید و از دست می رود احساس می کنید. اغلب، درد ناشی از، از دست دادن می تواند طاقت فرسا باشد. ممکن است انواع هیجان های سخت و غیرمنتظره را تجربه کنید. از شوک یا عصبانیت گرفته تا ناباوری، گناه، غم و اندوه عمیق. همچنین می تواند سلامت جسمی شما را مختل کند و خوابیدن، غذا خوردن یا حتی درست فکر کردن را دشوار کند. این‌ها واکنش‌های طبیعی به از دست دادن هستند. هر چه این از دست دادن مهم‌تر باشد، اندوه شما شدیدتر خواهد بود.

کنار آمدن با از دست دادن کسی یا چیزی که دوستش دارید یکی از بزرگترین چالش های زندگی است. ممکن است غم و اندوه را با فوت عزیزان مرتبط بدانید، که اغلب علت شدیدترین نوع غم است. اما هر گونه فقدان می تواند باعث اندوه شود. از جمله:

طلاق یا قطع رابطه

از دست دادن شغل

افول سلامتی

از دست دادن ثبات مالی

بازنشستگی

از دست دادن یک آرزو

بیماری جدی یکی از عزیزان

از دست دادن یک دوستی

سقط جنین

از دست دادن ایمنی پس از تروما

فروش خانه خانوادگی

حتی فقدان های جزئی در زندگی می تواند باعث ایجاد حس غم و اندوه شود. به عنوان مثال، ممکن است پس از دور شدن از خانه، فارغ التحصیلی از دانشگاه یا تغییر شغل غمگین شوید.

از دست دادن هر چه که باشد، برای شما مهم است که بدانید چگونه با آن کنار بیایید. بنابراین از احساس خود خجالت نکشید، یا باور نکنید که به نوعی فقط برای چیزهای خاص غصه خوردن درست است. اگر آن شخص، رابطه یا موقعیتی مهم برای شما بود، طبیعی است که برای فقدانی که تجربه می کنید غمگین شوید.

با این حال، علت غم و اندوه شما هرچه که باشد، راه های سالمی برای کنار آمدن با درد وجود دارد که به مرور زمان می تواند غم و اندوه شما را کاهش دهد. همچنین مراجعه به یک روانشناس به شما کمک می کند با از دست دادن خود کنار بیایید، معنای جدیدی پیدا کنید و در نهایت به زندگی خود ادامه دهید.

 

 منبع : 1-سایت متمم من 

2- نوشته های دکتر رامین علوی

  • گروه خبری : مطالب آموزشی مدیریت امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی,مطلب آموزشی سلامت روان
  • کد خبر : 266913
هاله حدادپور
تهیه کننده:

هاله حدادپور

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه