پیشگیری از سوانح و حوادث شایع در کودکان زیر پنج سال
بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی که در اکتبر 2012 منتشر شد، روزانه حدود 2300 کودک یعنی سالیانه حدود 830 هزار کودک در اثر حوادث جان خود را از دست می دهند.
حوادث یکی از مهمترین علل مرگ و معلولیت های کودکان است. متاسفانه سالیانه صدها هزار کودک بر اثر حوادث غیرعمدی و خشونت کشته شده و میلیون ها کودک دیگر نیز دچار عوارض و بیماری های ناشی از حوادث می شوند.
طبق مطالعه ای که در سال 2004 سازمان بهداشت جهانی در مورد بیماری ها انجام داد، حدود 950 هزارکودک و نوجوان زیر 18 سال در اثر حوادث جان خود را از دست داده اند که عامل 90 درصد از این مرگ ها، حوادث غیر عمدی شناخته شده است. متاسفانه در رابطه با حوادث دوران کودکی، شیوع بالای معلولیت به چشم می خورد، به گونه ای که به ازای هر یک کودک که در اثر حادثه جان خود را از دست می دهد، چند هزار کودک با ناتوانی از درجات مختلفی بر جای می مانند.
بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی که در اکتبر 2012 منتشر شد، روزانه حدود 2300 کودک یعنی سالیانه حدود 830 هزار کودک در اثر حوادث جان خود را از دست می دهند. این در حالی است که اگر اقدامات پیشگیری از حوادث در سراسر جهان به کار گرفته شود، بیش از 1000 کودک از تعداد این آمار می توانند زنده بمانند. در مورد هر نوع آسیب کودکان، مداخلات پیشگیرانه ای وجود دارد که از احتمال بروز این خطرات و شدت آن می کاهد. بنیان این مداخلات پیشگیرانه، شناخت و پیشگیری از حوادث عمدی و غیرعمدی است.
سازمان بهداشت جهانی با همکاری یونیسف در سال 2008، گزارشی را تحت عنوان پیشگیری از حوادث در کودکان و نوجوانان تهیه نموده است. این گزارش بر اساس فراخوان جهانی در سال 2005 و سند راهبردی 10 ساله سازمان بهداشت جهانی گردآوری شده است.
اولین گزارش جهانی پیشگیری از مصدومیت کودکان، به بررسی شایع ترین آسیب های غیرعمدی منجر به مرگ و همچنین راه های کاهش میزان صدمات در کودکان پرداخته است. بنابراین گزارش، پنج عامل اصلی مصدومیت در کودکان شامل حوادث ترافیکی، غرق شدگی، سوختگی، سقوط و مسمومیت شناخته شده اند. بخش اعظم این آسیب ها(سقوط، سوختگی، غرق شدن) در هر دو محیط خانه یا خارج خانه رخ می دهند.
فیلم موشن گرافی کوتاهی در فایل زیر جهت تاکید بر پیشگیری از حوادث و سوانح شایع در گروه سنی زیر پنج سال قرار داده شده ، برای آگاهی بیشتر دانلود کنید.
ارسال نظر