معاونت درمان

معاونت درمان

دانشگاه علوم پزشکی تهران

05 آذر 1403 دوشنبه
  • تاریخ انتشار : 1402/09/21 - 13:00
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 177
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

کارگاه آموزشی نحوه اجرای برنامه پیشگیری از انتقال ویروس HIV از مادر به نوزاد ویژه متولیان سلامت مادران

در راستای توسعه برنامه پیشگیری از انتقال ویروس HIV از مادر به نوزاد (PMTCT) در سطح دانشگاه، کارگاه آموزشی نحوه اجرای برنامه مذکور ویژه متولیان برنامه سلامت مادران در روز دوشنبه 20 آذر 1402 در معاونت درمان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان، در راستای توسعه برنامه پیشگیری از انتقال ویروس HIV از مادر به نوزاد (PMTCT) در سطح دانشگاه، کارگاه آموزشی نحوه اجرای برنامه مذکور ویژه متولیان برنامه سلامت مادران در روز دوشنبه 20 آذر 1402 در معاونت درمان برگزار شد.
در این جلسه دکتر لادن عباسیان، عضو هیئت علمی گروه عفونی و رئیس مرکز تحقیقات ایدز بیمارستان امام خمینی (ره) و فوکال پوینت تخصصی برنامه HIV در سطح دانشگاه، دکتر معصومه فرخ آشتیانی، عضو هیئت علمی گروه عفونی و سرپرست مرکز مشاوره بیماری های رفتاری مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، دکتر بازرگان، کارشناس مسئول بیماری ایدز و بیماری های آمیزشی معاونت بهداشت، زهرا غلامی، کارشناس برنامه PMTCT وزارت بهداشت، مژگان اکبری، مسئول اداره مادر، نوزاد و مامایی دانشگاه، زهره ملکی، کارشناس سلامت مادران معاونت درمان، متخصصین زنان، روسای بخش های زنان و زایمان، کارشناس مسئولان مامایی اورژانس ها و بلوک های زایمانی بیمارستان های تحت پوشش حضور داشتند.

دکتر عباسیان در رابطه با رویکردهای تشخیصی، اصول انجام مشاوره با مادران مبتلا، زمان و روش بهتر ختم بارداری، پروتکل های درمانی در مادر و نوزاد، اهمیت شروع به هنگام درمان در کاهش ریسک انتقال، مطالبی را عنوان کرد.
دکتر بازرگانی یادآور شد که تمامی خدمات ارائه شده در مرکز مشاوره بیماری های رفتاری در سطح دانشگاه به صورت رایگان، محرمانه و توسط افراد متخصص در این حوزه ارائه می شود.
مژگان اکبری ضمن تاکید بر اهمیت همکاری بین معاونت درمان و بهداشت دانشگاه، در راستای پیشبرد موفق برنامه در بیمارستان های دولتی، یکی از اهداف برگزاری این جلسه را توسعه اجرای برنامه PMTCT در مراکز خصوصی عنوان کرد.
غلامی بر اهمیت اجرای صحیح برنامه و شناسایی فعال مادران باردار مبتلا در دستیابی به چشم انداز نهایی که حذف انتقال بیماری از مادر به کودک است تاکید و عنوان کرد: برنامه مذکور طیف وسیعی از خدمات را در دوران بارداری، حین زایمان و پس از زایمان شامل می شود.
در این نشست محورهای برنامه PMTCT شامل پیشگیری، تشخیص به هنگام، ارجاع افراد مبتلا به مراکز مشاوره بیماری های رفتاری برای دریافت خدمات مرتبط، زایمان ایمن و مراقبت از نوزاد عنوان شد.
تاکید بر رعایت اصل محرمانگی و تعیین بیمارستان مرجع برای تهیه داروهای مورد نیاز با هماهنگی معاونت درمان و بهداشت از دیگر موارد مطروحه بودند.

  • گروه خبری : اخبار مدیریت امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی
  • کد خبر : 253921
مژگان  اکبری
تهیه کننده:

مژگان اکبری

تصاویر

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه