• تاریخ انتشار : 1402/10/10 - 14:17

سمینار یک روزه زایمان بی درد دارویی

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان، کارگاه یک روزه زایمان بی دردی دارویی در روز پنج شنبه 7 دی 1402 با حضور دکتر معصومه نتاج، دبیر علمی و عضو هیئت علمی گروه بیهوشی بیمارستان جامع بانوان آرش، دکتر احسان باستان حق، عضو هیئت علمی گروه بیهوشی مجتمع بیمارستانی یاس، دکتر مریم پرنیان، عضو هیئت علمی گروه بیهوشی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، مژگان اکبری، مسئول اداره مادر، نوزاد و مامایی معاونت درمان و زینب اسمعیلی زاده، کارشناس برنامه ترویج زایمان طبیعی برگزار شد. در این کارگاه جمع کثیری از متخصصین بیهوشی شاغل در دانشگاه های علوم پزشکی تهران، ایران، شهید بهشتی و دستیاران بیهوشی حضور داشتند.

دکتر نتاج درخصوص کاربرد انتونکس در لیبر، نقش موقعیت های زایمانی در تعیین نوع بی دردی و نتایج مادری و نوزادی حاصله، راهکارهای موثر در موارد عدم موفقیت بی دردی ها در کنترل درد زایمان و ... مطالبی را عنوان کرد.
دکتر پرنیان در خصوص مدیریت درد زایمان، انواع شیوه های کنترل درد در لیبر، انواع بی دردی، انواع بی دردی های سیستمیک مباحثی را ارائه داد.
دکتر باستان حق در زمینه بی دردی های نوروآگزیال و روش های عملی انجام زایمان بی درد اسپینال و اپیدورال به طور مفصل صحبت کرد.
 مژگان اکبری هدف از برگزاری نشست فوق را اجرای بهینه بند چ ماده 50 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در زمینه توسعه منظم و منسجم زایمان های بدون درد به میزان سالانه پنج درصد نسبت به سال پایه، توانمندسازی ارائه دهندگان خدمت به مادران و اجرای مصوبات کمیته دانشگاهی ترویج زایمان طبیعی عنوان کرد.
اساتید حاضر به سوالات مطروحه مدعوین پاسخ و عمده ترین چالش های موجود مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

• گروه خبری : اخبار مدیریت امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی
مژگان  اکبری