معاونت درمان

معاونت درمان

دانشگاه علوم پزشکی تهران

18 دی 1403 سه شنبه
  • تاریخ انتشار : 1403/09/17 - 15:08
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 81
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

هم افزایی توانمندی های دانشگاه علوم پزشکی تهران و شهرداری تهران برای حمایت از بیماران مراکز یاورشهر

با توجه به رسالت دانشگاه علوم پزشکی تهران در راستای ارائه خدمات بهداشتی، درمانی و اجتماعی به بیماران دارای اعتیاد مراکز یاورشهر و به منظور گسترش همکاری های مشترک دستگاه های متولی حوزه آسیب های اجتماعی، جلسه ای در خصوص رفع چالش های موجود در فرایند خدمت رسانی به این افراد با حضور دکتر رضا شروین بدو، معاون درمان دانشگاه روز سه شنبه 13 آذر 1403 در سالن اجتماعات معاونت درمان برگزار شد.

به گزارش سینارسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، با توجه به رسالت دانشگاه علوم پزشکی تهران در راستای ارائه خدمات بهداشتی، درمانی و اجتماعی به بیماران دارای اعتیاد مراکز یاورشهر و به منظور گسترش همکاری های مشترک دستگاه های متولی حوزه آسیب های اجتماعی، جلسه ای در خصوص رفع چالش های موجود در فرایند خدمت رسانی به این افراد با حضور دکتر رضا شروین بدو، معاون درمان دانشگاه، دکتر علی گنجعلی خان حاکمی، مدیر تعالی بالینی و خدمات بیمارستانی، آرزو سلطانی فرد، مسئول و سها داودپور، کارشناس واحد مددکاری اجتماعی دانشگاه، مدیران و مسئولین مددکاری اجتماعی مراکز درمانی، حجت الاسلام مسعود رضاپور قاضی ناظر بر طرح ساماندهی معتادین متجاهر، مهندس سید محمد نقیب، مدیرعامل و دکتر پیمان ضیائی، معاون حمایت های اجتماعی سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران، مهدی گلشنی، رئیس و جان بزرگی، کارشناس اداره امور مراکز، اسدزاده، مدیر روابط عمومی سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران در روز سه شنبه 13 آذر 1403 در سالن اجتماعات معاونت درمان برگزار شد.

در این نشست دکتر بدو از همدلی و همراهی مجموعه شهرداری تهران بابت ساماندهی افراد دارای اعتیاد مراکز یاورشهر تشکر کرد و گفت: آسیب های اجتماعی بدون همراهی همه بخش های مرتبط قابل حل نبوده و تعامل و همکاری مناسب سازمان ها با یکدیگر یکی از راه های موثر برای کاهش آسیب های اجتماعی است و در این زمینه نگاه فراسازمانی و مشارکت همه دست اندرکاران در حیطه افراد دارای اعتیاد متجاهر بسیار سازنده و کارساز خواهد بود. برهمین اساس دانشگاه علوم پزشکی تهران در تلاش است تا در هر سطحی که امکانپذیر باشد، وظیفه ذاتی خود مبنی بر ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در مقابل این افراد را ارائه کند و در این مسیر نیاز به کمک شهرداری تهران دارد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: در مراحل درمانی افراد دارای اعتیاد متجاهر از زمان پذیرش تا ترخیص در بیمارستان با چالش هایی از جمله نبود مددیار در حین بستری و یا عدم آگاهی در خصوص فرایند ترخیص، تاخیر در اعزام گشت شهرداری برای ترخیص ایمن، شرایط جسمی خاص افراد مذکور که ممکن است محدودیت هایی در حرکت داشته باشند و... روبرو هستیم و نیاز است فرایند ها و قوانین مشخصی در این زمینه برای کارشناسان هر دو سازمان مدون شود تا خروجی آن کار اصولی و تخصصی باشد.

دکتر گنجعلی خان با طرح این موضوع که مراکز درمانی ارائه دهنده خدمات سلامت هستند، حیات آن ها را منوط به ترخیص به هنگام بیماران دارای اعتیاد متجاهر به منظور جلوگیری از اشغال بی مورد تخت های بیمارستانی و پرداخت های به موقع هزینه های درمان این افراد در چارچوب تفاهم نامه منعقد شده سازمان امور اجتماعی کشور با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دانست.

وی حضور سازمان بهزیستی به عنوان مرجع حمایت و نگهداری از افراد در معرض آسیب و آسیب دیده اجتماعی را برای ساماندهی افراد دارای اعتیاد متجاهر یک ضرورت دانست و گفت: نظر پزشک معالج درخصوص وضعیت بالینی بیماران ارجاع شده از مراکز یاورشهر، معیار تشخیص برای ترخیص بیماران بوده و در برخی موارد بیماران طبق تشخیص پزشک معالج به لحاظ درمانی ترخیص هستند اما نیاز به مراقبت های پس از ترخیص و دریافت داروهای مدنظر در بازه زمانی مشخصی دارند که در این حوزه می توان با توجه به ظرفیت های سازمان بهزیستی کشور، مراکز نقاهتگاهی بین بیمارستان ها و مراکز یاور شهر برای نگهداری از این افراد را ایجاد کرد، تا پس از دریافت خدمات مراقبتی لازم به مراکز یاورشهر اعزام شوند.

مهندس نقیب ضمن اشاره به احداث و راه‌اندازی ۱۰ مرکز تربیتی، آموزشی و درمانی یاورشهر ویژه جذب، نگهداری و درمان معتادان متجاهر ماده ۱۶ گفت: افراد منع پذیرشی اعم از بیماران زخم باز، عفونی، بیماران اعصاب و روان، هپاتیت، بالای ۶۵ سال، زیر ۱۸ سال و... در حال نگهداری و درمان هستند و این افراد را هیچ نهاد و ارگانی به جز شهرداری تهران پذیرش نکرده است.

دکتر ضیائی با تشریح ساماندهی 7500 معتاد متجاهر در سطح شهر تهران گفت: با همکاری سایر دستگاه ها افراد دارای اعتیاد متجاهر در سطح شهر ساماندهی و به مجتمع فوریت های خدمات اجتماعی هدایت می شوند تا ضمن انجام غربالگری های لازم، در صورت نیاز به خدمات درمانی با هماهنگی دانشگاه های علوم پزشکی به بیمارستان ها اعزام می شوند.

وی در ادامه گفت: در حال حاضر 10 مرکز یاور شهر به منظور ساماندهی معتادان دارای زخم باز، معتادان بالای 60 سال، کودکان دارای اعتیاد کمتر از 18 سال، زنان، معتادان دارای معلولیت و اختلال اعصاب و روان در تهران راه‌اندازی شده است. افرادی که در این مراکز پذیرش می‌شوند، 9 مرحله را برای بازگشت به خانواده و جامعه طی می‌کنند که شامل سم‌زدایی، بازیابی هویت، سلامت جسمانی، معنویت‌‌افزایی، مهارت‌آموزی، حرفه آموزی تخصصی، اشتغال، حمایت از خانواده و صیانت پس از خروج است.

در این نشست در خصوص فعالیت 24 ساعته گرمخانه ها و حضور مددیار و مددکار اجتماعی در این مراکز برای حمایت از افراد دارای اعتیاد توضیحاتی ارائه شد و به چالش هایی که مجموعه شهرداری تهران برای ساماندهی افراد مورد اشاره در فرایند کار با آن مواجه است، پرداخته شد.

در طول جلسه هر یک از مدیران مراکز درمانی در رابطه با مسائل و چالش های بیماران در فرایند درمان نکاتی را مطرح کردند و خواستار تعامل مناسب شهرداری تهران با بیمارستان ها برای ترخیص ایمن بیماران شدند. 

در این نشست ضمن ارائه پیشنهاداتی در خصوص تسهیل و تسریع خدمت رسانی به این افراد، مقرر شد کارگروهی متشکل از دستگاه های متولی حوزه افراد دارای اعتیاد متجاهر برای بررسی پرونده های درمانی، مراقبتی، روانی و اجتماعی آن ها به صورت ماهانه تشکیل و فرایند مشخصی در این زمینه با همکاری های بین سازمانی تهیه شود.

  • گروه خبری : اخبار مدیریت امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی,اخبار و رویدادهای مددکاری اجتماعی
  • کد خبر : 285984
فائزه  فهیمی
تهیه کننده:

فائزه فهیمی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه