چهارمین همایش تقدیر از مددکاران اجتماعی
دکتر قناعتی: خدمات ارائه شده مددکاران اجتماعی می تواند منجر به احیا خانواده و جامعه شود.
به مناسبت روز مددکار اجتماعی و در راستای تبیین جایگاه مددکاران اجتماعی و قدردانی از فعالیت ها، زحمات و اهمیت خدمات آنان در احیای خانواده و جامعه، چهارمین همایش تقدیر از مددکاران اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این مراسم که اول اسفندماه 1401 در سالن آمفی تئاتر ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد، دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه، ضمن قدردانی از خدمات مددکاران در رفع مشکلات اجتماعی جامعه گفت: هر چه در دنیای مدرن بنگریم، شاهد آن هستیم که ریشه های علوم و فنون مختلف در فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی وجود دارد. افتخارات علمی که مبنای توسعه فناوری های نوین شده همچون کاربرد ریاضیات خیام در تحلیل تصاویر CT اسکن، در کنار توجه به مسائل اخلاقی و عرفانی به طوری که یونسکو مولانا را بزرگ ترین تولیدکننده معارف بشری معرفی کرده است.
وی سلامت را دارای ابعاد جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی خواند و تصریح کرد: سلامت معنوی نقش بسیار مهمی در درمان و پیشگیری از بیماری ها دارد. در زندگی روزمره نیز، افرادی که از زندگی معنوی برخوردارند از غم و اندوه کمتری رنج می برند چرا که به "انا لله و انا الیه راجعون" معتقدند و می دانند که انسان برای رشد و تعالی و آراسته شدن به ارزش های اخلاقی به دنیا آمده است.
دکتر قناعتی، مدد کاری اجتماعی را خدمتی ویژه و ارزشمند خواند و تاکید کرد: اگر بتوانید فردی را احیا کنید مانند این است که همه موجودات جهان را احیا کرده اید از این رو بسیار مهم است که مددکاری اجتماعی را تقویت کنیم تا منجر به کاهش آسیب ها و آلام مردم شود.
رئیس دانشگاه، با بیان اینکه "یک حرکت شما می تواند منجر به احیا خانواده شود" خاطرنشان کرد: با کمک و راهنمایی شما یک فرد می تواند با کیفیت بهتری زندگی کند و این خدمت، از لحاظ مادی و معنوی بسیار ارزشمند است.
وی افزود: تنوع خدمات مددکاری بسیار زیاد است و زنجیره ای از این خدمات کمک می کند تا نظام سلامت، سرپا بماند.
دکتر قناعتی امنیت و سلامت را دو مقوله مهم و حیاتی خواند و گفت: هنگامی به اهمیت این دو مقوله پی می بریم که آنها را از دست داده باشیم. در دوران کرونا فهمیدیم که چقدر مهم است که سیستم های سلامت، هوشیار و هوشمند باشند و اجزای آن به درستی فعالیت کنند.
رئیس دانشگاه افزود: امروزه راهبری و مدیریت سلامت جامعه، مسئله ای بسیار پیچیده و دشوار است و اگر بخواهیم که جامعه سالمی داشته باشیم باید از اطلاعات و دانش کافی در این زمینه برخوردار باشیم.
دکتر قناعتی با ابراز امیدواری از اینکه مددکاران در اجرای تکالیف خود به عنوان یکی از اجزای مهم جامعه به ویژه نظام سلامت موفق باشند، خاطر نشان کرد: خدمات شما بسیار مهم است از این رو حرفه ای کار کنید، به دیگران آموزش دهید، دلسوزانه خدمت کنید چرا که اگر خوب کار کنید، خیرات بسیاری نصیب شما و جامعه خواهد شد.
وی از مددکاران خواست تا در مدیریت دانشگاه و مدیریت جامعه مشارکت کنند و افزود: شما در جایگاه خود می توانید در اصلاح شرایط کمک کنید.
رئیس دانشگاه به وظایف مسئولان در این زمینه اشاره کرد و گفت: ما نیز وظیفه داریم به شما کمک کنیم تا ایده هایتان اجرایی شود و جایابی بهتری در این نظام پیچیده سلامت داشته باشید. اینکه در تنظیم نیروی انسانی چه تعداد نیرو مورد نیاز است، چه آموزش هایی لازم است و اینکه چه افرادی باید جذب این بخش شوند تا بهبود بیشتری حاصل شود؛ در این راستا پیشنهادات سازنده شما به شکل گیری شرایط مطلوب کمک خواهد کرد.
سختی کار مددکاران برقرار می شود
در ادامه دکتر جوادی، رییس اداره مددکاری وزارت بهداشت، یکی از سیاست های اداره مددکاری را توسعه کمی و کیفی مددکاری در نظام سلامت خواند و گفت: دانشگاه هایی برای تربیت مددکاران و توسعه کمی مددکاری در کشور وجود دارند. مسئولین دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز به دنبال تربیت دانشجو در این رشته بودند، که پس از مدتی توقف، اکنون این مسئله مجددا با مساعدت رییس دانشگاه، در حال پیگیری است.
وی از تلاش برای برقراری سختی کار مددکاران خبر داد و گفت: تا کنون همکاران به عنوان کارشناسان حوزه درمان، از دریافتی و سختی کار متناسب برخوردار نبودند از این رو با موافقت معاون درمان، سختی کار مددکاران اجتماعی ظرف مدت کوتاهی برقرار می شود و همکاران به عنوان سخت و زیان آور بودن کار، از مزایای لازم برخور دار خواهند شد.
دکتر جوادی با اشاره به تنظیم سند خدمات مددکاری اجتماعی در نظام سلامت، یادآور شد: در نظر داریم تا خدمات مددکاری به نظام شبکه منتقل شود و این مهم با کمک و همراهی شما میسرخواهد شد.
در این مراسم، سوگند نامه مددکاری اجتماعی قرائت و از مددکاران برگزیده با اهدای لوح و تندیس تقدیر شد.
ارسال نظر