بازدید رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و خدمات تعالی بالینی وزارت بهداشت از بیمارستان شریعتی به منظور بزرگداشت روز جهانی بهداشت دست
رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و خدمات تعالی بالینی وزارت بهداشت در بازدید از بیمارستان شریعتی به مناسبت روز جهانی بهداشت دست و آغاز هفته سلامت گفت: در هفته سلامت ما می توانیم ویژگی هایی که مخصوص حوزه سلامت و درمان هست را بیشتر بازگو کنیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، بازدید از بیمارستان شریعتی به منظور بزرگداشت روز جهانی بهداشت دست و آغاز هفته سلامت با حضور دکتر حسن واعظی، رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و خدمات تعالی بالینی وزارت بهداشت، دکتر سعید ناطقی، معاون درمان دانشگاه، دکتر علی گنجعلی خان حاکمی، مدیر تعالی بالینی امور بیمارستان، دکتر احمدرضا جمشیدی، رئیس بیمارستان شریعتی و دیگر اعضای حاضر در جلسه، روز شنبه هفدهم اردیبهشت 1401 برگزار شد.
دکتر واعظی گفت: از دیرباز دانشگاه علوم پزشکی تهران در طراحی مجدد تمام کمیته های تخصصی ما پیش قدم بوده و بیمارستان شریعتی و مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در این موضوع زبانزد کشوری بوده اند و طراحیهای اولیه بسیاری از کمیته های دانشگاهی ما از دانشگاه علوم پزشکی تهران حاصل شده است و ما بابت این موضوع به شما افتخار میکنیم. طبیعتا هم ردیف بیمارستان شریعتی به عنوان مرکز پژوهشی، آموزشی و قطب کشوری، بسیار کم است و این ظرفیت بزرگ پژوهشی و آموزشی نکات مختلفی را به ما گوشزد می کند تا ما بتوانیم از این ظرفیت در قسمت های مختلف استفاده کنیم.
وی ادامه داد: در هفته سلامت ما می توانیم ویژگی هایی که مخصوص حوزه سلامت و درمان هست را بیشتر بازگو کنیم. بطور طبیعی بحث کنترل عفونت دارای نکات مهمی هست که اهمیت آن بر هیچکدام از همکاران بیمارستان پوشیده نیست و قابل توجه است که کنترل عفونت و بهداشت دست در بیمارستان بسیار بااهمیت است.
دکتر واعظی افزود: متاسفانه یا خوشبختانه ما از زمستان سال 1398 با توجه به اپیدمی کووید و پیک های مختلفی که تجربه کردیم به بهداشت دست بیشتر از گذشته تاکید شده و این مورد در کنترل عفونت، هم بصورت مستقیم و هم غیر مستقیم بسیار موثر واقع شده است.
دکتر ناطقی گفت: در بحث شست و شوی دست واقعیت امر این است که بعد از شیوع بیماری کووید شست و شوی دست در زندگی مردم نهادینه شد. هر اتفاق ناگواری که پیش می آید، گاهی اوقات در کنارش اتفاقات مثبتی هم شکل می گیرد. از جمله اینکه کرونا توجه ما را بیش از پیش در پیشگیری از انتقال عفونت جلب کرد و باعث شد شست و شوی دست ها در رفتار حرفه ای ما نهادینه شود. البته هماهنطور که مستحضرید شست و شوی دست گام اول هست و نوعی نمادین شده است ولی با شست و شوی دست کار تمام نمی شود بلکه باید به سمتی حرکت کنیم که از انتقال عفونت جلوگیری کنیم.
وی ادامه داد: یکی از دلایل تشکیل این جلسه در بیمارستان شریعتی این بود که بیمارستان شریعتی دارای ویژگی های منحصر به فردی است از جمله پیوند مغز استخوان که یکی از اصلی ترین رسالت های بیمارستان هست و فعالیت های بسیار خوب و بی نظیری در این مرکز انجام شده است. این بیمارستان به ضرورت رعایت بهداشت نسبت به هرجای دیگری بیشتر تاکید می کند.
دکتر جمشیدی گفت: بهداشت دست در پیشگیری از بیماری های واگیری و سلامت افراد جامعه نقش به سزایی دارد و هفته سلامت هفته ای است که بالاخره مسئله سلامت، بهداشت و درمان مورد توجه قرار می گیرد. بیمارستان شریعتی همواره از پیشگامان حفظ سلامت و بهداشت جامعه بوده است و در پاندمی کرونا اهمیت بسیار زیاد نقش سلامت در جامعه نشان داده شد و بیمارستان شریعتی همگام با همه بخش های بهداشت و درمان بوده و در این راه دو شهید در راه حفظ سلامت به جامعه تقدیم کرده است. و از این نظر مفتخریم که خادم هرچند ناچیزی برای سلامت جامعه بوده ایم.
وی افزود: کمیته کنترل عفونت از سال ها قبل بحث بهداشت دست را مورد توجه قرار داده و به آن اهتمام ورزیده و به نتایج خوبی رسیده است.
دکتر مستوفیان، رابط کنترل عفونت و مسئول کمیته تخصصی در معاونت درمان وزارت بهداشت و درمان طولانی شدن درمان بیمار در بیمارستان و افزایش هزینه های تحمیلی را از عوارض و تبعات عفونت های بیمارستانی دانست و گفت: آنچه که میتواند عفونت های بیمارستانی را کاهش دهد شستن دست هاست. مردم با فواید شستن دست ها در جامعه به ویژه در پاندمی کوید بسیار آشنا شدند.
در انتهای جلسه به صورت نمادین از کارکنان کنترل عفونت دانشگاه های علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی قدردانی شد.
ارسال نظر