• تاریخ انتشار : 1402/11/15 - 10:32
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 233
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

ارائه پوستر مقاله مدیر پرستاری دانشگاه در هفتمین کنگره سه روزه اخلاق پرستاری

هفتمین کنگره سه روزه اخلاق پرستاری از روز دهم تا دوازدهم بهمن 1402 با حضور دکتر عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت، دکتر ابوالفتح باقری، معاون آموزشی وزارت بهداشت و سیمین رنجبران، مدیر پرستاری دانشگاه و جمعی از مدیران پرستاری سراسر کشور برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان، هفتمین کنگره ملی اخلاق پرستاری از روز سه شنبه 10 بهمن تا پنجشنبه 12 بهمن 1402 در تالار امام دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با حضور دکتر عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت، دکتر علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و سیمین رنجبران، مدیر پرستاری دانشگاه و جمعی از مدیران پرستاری سراسر کشور برگزار شد. پرستاران از سراسر کشور در این سالن ششصد نفری جمع شدند تا درباره مباحث علمی مرتبط با اخلاق پرستاری بحث و راهکارهای علمی را برای اخلاقی شدن خدمات پرستاری پیدا کنند.
سیمین رنجبران و سیده فاطمه میربازغ، کارشناس مسئول آموزش کارکنان مقاله ای با عنوان "ملاحظات اخلاقی در بیمار در حال احتضار" و فاطمه پولادی، کارشناس مدیریت پرستاری مقاله ای با عنوان "بررسی همبستگی تنیدگی اخلاقی با فرسودگی شغلی پرستاران شاغل در بیمارستان ها" به صورت پوستر ارائه شد.
دکتر عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت و رئیس هفتمین کنگره ملی اخلاق پرستاری در مراسم افتتاح این کنگره گفت: پرستاران در نظام سلامت بیشترین مواجهه را با بیماران دارند، بیمارانی در شرایط اضطرار و ناراحتی پا به مراکز درمانی می‌گذارند بنابراین پرستاران باید به عنوان افراد آگاه و دارای دانش مراقبت وکیل مدافع بیماران باشند و از حقوق مردم دفاع کنند.
دکتر ابوالفتح باقری، معاون آموزشی وزیر بهداشت نیز در این مراسم گفت: کاری که پرستاران انجام می دهد اجر معنوی زیادی دارد به طوری که طبق روایات حتی کسی که به ملاقات یک بیمار می رود هفتاد هزار ملائکه صبح تا شب یا شب تا صبح برای او دعا می کنند و جایگاه پرستاران که برای سلامت بیماران از خودگذشتگی می کنند بسیار بالاتر است.
پس از مراسم افتتاحیه هفت نشست تخصصی در سه روز زمان برگزاری کنگره اخلاق پرستاری برگزار شد. نشست کمیته اخلاق بالینی تا کمیته اخلاق بیمارستان، نشست ارتباط حرفه ای (اخلاق پزشکی، پرستاری)، ملاحظات اخلاقی در مراقبت پیگیر شامل مراقبت های پایان زندگی، مراقبت تسکینی و مراقبت در منزل، اخلاق در آموزش پرستاری، اخلاق در پژوهش های پرستاری، مفاهیم اخلاقی و اخلاق در مراقبت عناوین این نشست ها بودند.
دکتر عباس عباس زاده، مدیرکل توانمندسازی معاونت پرستاری وزارت بهداشت و از مسئولان برگزاری این کنگره در پاسخ به این پرسش که کمبود نیرو و مشکلات مالی پرستاران چه تاثیری در اخلاقی شدن این حرفه دارد گفت: کنگره اخلاق پرستاری توان اجرایی برای رفع مشکلات ندارد اما می تواند به مسئولان اجرایی برای اولویت بندی سیاستگذاری ها راهکار بدهد.
دکتر عباس زاده گفت: اولویت امروز حوزه پرستاری تامین نیروی پرستار بر اساس استانداردهاست، در غیر این صورت نمی توانیم از پرستار انتظار داشته باشیم کار خود را با کیفیت بالا و بر اساس همه اصول اخلاقی انجام دهد. 
وی ادامه داد: اخلاق جنبه های مختلف دارد، یک بخش مهم آن این است که ما پرستاران دانش و مهارت خود را در شناسایی چالش های اخلاقی به دست بیاوریم و بتوانیم کار درست را از غلط تشخیص دهیم که نیازمند آموزش و شرکت در کنگره های علمی است اما در کنار آن اخلاق سازمانی است که باید از سوی رئیس یک بیمارستان، دانشگاه و حاکمیت رعایت شود.
مدیر کل توانمندسازی معاونت پرستاری وزارت بهداشت گفت: مسئولان باید حداکثر توان خود را برای مراقبت از کادر سلامت و تامین نیازها و شرایط یک کار اخلاقی به کار گیرند. این حق پرستار است که نیازهای زندگی او تامین شود و نشاط مناسب و آرامش داشته باشد. همه این مباحث پیش نیاز رفتار اخلاقی است که از پرستاران انتظار داریم.
وی افزود: اولین خواسته پرستاران این است که منابع دانشگاه ها بین گروه های مختلف از جمله پزشکان و پرستاران به عدالت توزیع شود و تلاش شود منابع جدیدی برای رفع دغدغه های پرستاران فراهم شود.
 
آمار آسیب بیماران در دنیا
دکتر عباس زاده درباره خطاهای پرستاری و مخاطرات اخلاقی این حرفه گفت: مهمترین موضوع، اصل اخلاق زیستی، اتونومی یا حفظ کرامت مردم است و اصول مهم بعدی اصل سوددهی و ضرر نرساندن به بیمار و عدالت است. به نظر من جایی که مردم بیشتر آسیب می بینند رعایت نشدن اصل ضرر نرساندن است و در جایی که نیروی انسانی و امکانات کافی نباشد به مردم آسیب وارد می‌شود.
دکتر عباس زاده گفت: خطاهای اخلاقی در کادر پزشکی و پرستاران مختص ایران نیست و در همه دنیا وجود دارد. در ایران، ما آمار دقیقی در این زمینه نداریم اما در کشورهای پیشرفته ای مثل آمریکا و اروپای غربی که تعداد پرستاران آن ها به تخت چندین برابر ایران است بین سی تا چهل درصد است یعنی حدود چهل درصد بیمارانی که در سیستم درمانی بستری می شود دچار آسیب می شوند و در معرض نوعی از خطای درمانی قرار می گیرند.
 
 
 
  • گروه خبری : اخبار مدیریت پرستاری
  • کد خبر : 258529
فاطمه پولادی
تهیه کننده:

فاطمه پولادی

تصاویر

تنظیمات قالب