• تاریخ انتشار : 1401/12/17 - 08:46
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 309
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نشست هم اندیشی کشوری اقتصاد درمان

دکتر حسین قناعتی: کار خوب امروز بهتر از کار عالی فرداست

نشست هم اندیشی کشوری اقتصاد درمان با حضور دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر سید موسی طباطبایی لطفی، سرپرست دفتر ارزیابی فناوری، تدوین استاندارد و تعرفه سلامت وزارت بهداشت، دکتر سعید ناطقی، معاون درمان دانشگاه، در روزهای دوشنبه پانزدهم و سه شنبه شانزدهم اسفند ۱۴۰۱ در ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی  دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، نشست هم اندیشی کشوری اقتصاد درمان با حضور دکتر سید موسی طباطبایی لطفی، سرپرست دفتر ارزیابی فناوری، تدوین استاندارد و تعرفه سلامت وزارت بهداشت، دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه، دکتر سعید ناطقی، معاون درمان دانشگاه، در روزهای دوشنبه پانزدهم و سه شنبه شانزدهم اسفند ۱۴۰۱ در ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد.

دکتر حسین قناعتی گفت: در مسئله سلامت، اقتصاد سلامت موضوع مهمی است که با توجه به پیشرفت هایی که درحال وقوع است نیاز است که به موضوع اقتصاد درمان نگاه ویژه ای داشته باشیم تا با توجه به بودجه های محدودی که داریم و شرایط تحریم کشور، بتوانیم سرویس دهی خوبی داشته باشیم. ارزیابی من این است که اگر ما بتوانیم درست برنامه ریزی کنیم، تا پنجاه درصد می توان در هزینه های کشور صرفه جویی کرد، این موضوع بعد از یکسال کارشناسی من در دانشگاه با دقت بررسی و به دست آمده است و این عدد، یک عدد حساب شده است. بنابراین یکی از مهمترین کارها حرکت های برنامه محور و دقت در اجرای آن ها است.

رئیس دانشگاه ادامه داد: پیشگیری بسیار کمک کننده است. اقتصاد دنیا که نود ترلیون دلار است، سی ترلیون دلار آن صرف بیماری های غیر واگیردار می شود یعنی یک سوم بودجه جهان به این صورت مصرف می شود؛ اگر ما بتوانیم مسائل و بیماری های مختلف مثل دیابت، فشارخون و ... را کنترل کنیم، طب پیشگیری، بهداشت و آموزش را قوی کنیم، بسیاری از مسائل حل می شود.امروزه بهتر است غذاهای مضری به بشریت تحمیل شده است را بتوانیم به یک غذای سالم (سبک زندگی مدیترانه ای) تبدیل کنیم؛ اگر غذاهای سالم و ورزش جزو برنامه های مردم قرار گیرد، بسیاری از مسائل و بیماری ها حل می‌شود. یکی دیگر از مسائل مهم، آینده نگری است. طبیعت بشریت اینگونه است که در آینده نگری ضعیف است برای مثال قرار بود تا سال ۲۰۳۰ فقر از دنیا ریشه کن شود، اما کرونا همه چیز را به هم ریخت و ما نمی دانیم که چه اتفاقات دیگری پیش رو قرار دارد پس باید حوادث غیرمترقبه را جزو برنامه ها قرار دهیم. تعرفه درست یکی از مسائلی است که می تواند به ما کمک کند. تعرفه این روزها متناسب با کارها نیست و افراد را به سمت کارهای خلاف سوق می دهد. بعضی از رشته های پزشکی، از بیماران زیر میزی های سنگین دریافت می کنند که این موضوع بسیار آسیب رسان به جامعه است و نشان دهنده فرهنگ آموزشی اشتباه ماست که به جای اینکه ما سلامت بیماران را مدنظر قرار دهیم و فرهنگ خدمت و وظیفه شناسی را رواج دهیم، فرهنگ را تنها به سمت درآوردن پول سوق می دهد. اگر ما تعرفه و نظارت درستی را داشته باشیم و با فساد و ناکارآمدی برخورد کنیم، این مسائل حل خواهد شد.

وی افزود: کار خوب امروز بهتر از کار عالی فرداست. ما خیلی زمان را از بین می بریم و این یکی از عادت های بد کشور است که برای زمان ارزش قائل نیستیم. همه ما باید به کارمان تعهد داشته باشیم. باید بدانیم کشور آباد نخواهد شد مگر اینکه همه ما با تمام تلاش در هرجایی که مشغول هستیم وظیفه خود را انجام دهیم و کوتاهی نکنیم. مدیریت امروز مدیریت مسطح است، همه ما در سیستم مهره هایی هستیم که اگر نباشیم بسیاری از کارها روی زمین می ماند. به قول دانشمند فیزیکدان، اگر یک اتم را از عالم برداریم، عالم فرو میریزد؛ یعنی جهان لازم و ملزوم هم هستند. ما همگی اجزای سیستم هستیم و باید سعی کنیم که بدانیم وظیفه ما بسیار مهم و اثرگذار در سیستم است. به عنوان مثال بال زدن پروانه ها در دریای کارائیب باعث طوفان های فصلی فلوریدا است، حتی بال زدن پروانه می تواند سیستم را برهم بزند.

  • گروه خبری : جلسات,اخبار مدیریت هماهنگی امور بیمه، تعرفه و استاندارد,اخبار معاونت درمان
  • کد خبر : 238640
فائزه  فهیمی
تهیه کننده:

فائزه فهیمی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه