• تاریخ انتشار : 1399/06/12 - 19:20
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 94
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

برگزاری اولین وبینار تخصصی کووید 19 در بارداری با مشارکت اساتید بیمارستان شریعتی از طریق شبکه مجازی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران

با مدیریت دکتر اشرف آل یاسین مدیر گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی تهران و همکاری اساتید برجسته گروه‌های تخصصی زنان، ریه، عفونی، رادیولوژی و بیهوشی بیمارستان شریعتی نخستین وبینار تخصصی کووید 19 در بارداری از طریق شبکه اختصاصی اجتماعی معاونت درمان دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، دکتر محمدرضا جعفری مشاور معاون درمان دانشگاه در این خصوص گفت: با مدیریت دکتر اشرف آل یاسین مدیر گروه زنان و هماهنگی اداره مامایی ستاد معاونت درمان پنج‌شنبه 6 شهریور 1399 اولین وبینار مجازی کووید 19 در بارداری در بستر شبکه مجازی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد و طی آن اساتید برجسته‌ای از بیمارستان شریعتی همچون دکتر لاله اسلامیان و دکتر وجیهه مرصوصی از گروه تخصصی زنان و زایمان، دکتر ام‌البنین پاک‌نژاد از گروه تخصصی ریه، دکتر نگین اسمعیل پور از گروه تخصصی عفونی، دکتر علیرضا سلیمی نیا از گروه تخصصی بیهوشی و دکتر لیلا آقا قزوینی از گروه تخصصی رادیولوژی آخرین یافته‌های بالینی و درس آموخته‌های تخصصی کووید 19 در مادران باردار را با مخاطبان شبکه اختصاصی اجتماعی درمان دانشگاه به اشتراک گذاشتند.
دکتر آل یاسین ضمن قدردانی از مشارکت دلسوزانه و متعهدانه اساتید بیمارستان شریعتی گفت: این وبینار برای کمک به کیفیت درمان و حفظ جان مادران باردار مبتلا به کرونا و باهدف کاهش آمار مورتالیتی و موربیدیتی آنان برنامه‌ریزی و اجرا شد. می‌توان گفت در این وبینار، آخرین پروتکل‌های کشوری، دستاوردهای علمی و تجربیات بالینی توسط مجموعه‌ای از بهترین متخصصان این مرکز در اختیار تیم‌های درمانی مرتبط با مادران باردار قرار گرفت. امیدوارم با تداوم این برنامه‌های آموزشی شاهد کاهش مرگ‌ومیر مادران باردار در تمامی کشور باشیم.

دکتر اسمعیل پور در خصوص سطح بندی مادران باردار مبتلا به کرونا در مراجعه به مراکز درمانی بر اساس علائم بالینی توضیحاتی داد و گفت: سطح‌بندی بیماران بر اساس شدت بیماری به ما در تصمیم‌گیری برای ادامه مراقبت از بیمار در داخل یا خارج از بیمارستان کمک می‌کند. وی همچنین در خصوص داروهای مجاز در مادران باردار کووید 19 و تجویز منطقی آنتی‌بیوتیک صحبت و بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی تیم‌های درمانی در برخورد با مادران مبتلا به کرونا تأکید کرد.
دکتر مرصوصی نیز در مورد مراقبت‌های خاص مادران باردار کووید 19 در خارج از بیمارستان توضیح داد.
دکتر آقا قزوینی در این وبینار به استانداردهای انجام سی‌تی‌اسکن در زنان باردار مبتلا به کووید بر اساس آخرین گایدلاین های انجمن رادیولوژی ایران پرداخت.
دکتر پاک‌نژاد عوارض ناشی از سی تی های بدون اندیکاسیون در زنان باردار مبتلا به کووید را بسیار نگران‌کننده خواند و افزود: واقعیت این است که سی تی یک کار تشخیصی است و تعجیل در آن جایی ندارد، بنابراین ضروری است متخصصان زنان در مادران باردار کووید برای درخواست سی تی حتماً از مشاوره سایر گروه‌های تخصصی عفونی، داخلی یا قلب استفاده کنند.
وی در ادامه در خصوص طوفان سایتوکین توضیحاتی داد و گفت: مطالعات در خصوص H1N1 نشان می‌داد مادران بارداری که در محیط آلوده به ویروس قرار می‌گرفتند بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا بودند. ولی در کووید مطالعات کافی نیست و هنوز به‌طورقطع چیزی در مورد اثرات این بیماری بر مادر و جنین و عوارض احتمالی آن پس از بهبودی نمی‌دانیم. آنچه مسلم است این‌که زنان در بارداری با تغییرات فیزیکی مواجه می شوند که می‌تواند در ابتلا، شدت بیماری و فرآیند درمانشان اثرگذار باشد.

دکتر اسلامیان بر ثبت  تعداد تنفس در پرونده زنان باردار و بررسی تمامی عوامل منجر به تب در این بیماران تأکید کرد و گفت: خود زایمان می‌تواند ایجاد طوفان سیتوکین را سبب شود. ابتلا به کووید 19، درمان‌های آنتی ویرال و پره اکلامپسی منجر به افزایش آنزیم‌های کبدی خواهد شد؛ بنابراین کنترل آنزیم‌های کبدی، حفظ هموگلوبین (تا 10) و منیزیم (تا 3) در کاهش مورتالیتی مادران باردار مبتلا به کرونا مؤثر است.
دکتر سلیمی نیا در این وبینار به چالش‌های مهم مادران باردار کووید 19 در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستانی پرداخت و گفت: متأسفانه باورهای غلطی در درمان  زنان باردار مبتلا به کرونا وجود دارد. بدیهی است هر یک از درمان های بیمار باردار کووید باید برحسب شرایط بیمار تعیین و منطبق با استانداردهای جهانی انجام شود و در صورت نیاز مادر باردار به اینتوباسیون، ضروری است این اقدام بهنگام اتفاق بیفتد.
وی با تأکید بر اهمیت حفظ سچوریشن بیماران مبتلا به کووید افزود: به‌خصوص در مادران باردار مبتلا به کرونا که ریه‌های بسیار شکننده‌ای دارند نحوه تغییر پوزیشن و استفاده از روش پرون پوزیشن بسیار مهم است و باید با دقت و زیر نظر استف ICU انجام شود.
علاقه‌مندان ضمن عضویت دائم در شبکه اجتماعی اختصاصی درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌توانند از طریق لینک زیر ویدئوی کامل این وبینار را دریافت نمایند.
https://www.ssn.tritapp.net/sn/tumstreatment




  • گروه خبری : وبینار,اخبار مدیریت امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی,اخبار معاونت درمان
  • کد خبر : 239982
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه